Putin ne može da nas pokori - POBEDIĆEMO! Predsednički par Zelenski o GORUĆIM TEMAMA!

Autor:

Svet

26.07.2022

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu Pirsa Morgana sa Volodimirom Zelenskim, ukrajinski predsednik se prvi put nasmejao posle pet meseci, od kada je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Putin ne može da nas pokori - POBEDIĆEMO! Predsednički par Zelenski o GORUĆIM TEMAMA!

Foto: Instagram/Olena Zelenska

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i prva dama Olena Zelenski bili su gosti Pita Morgana, gde su pokrenute goruće teme. 

Zelenski je na početku intervjua rekao da se prvi put nasmejao posle najtežih pet meseci u njegovom životu, tokom kojih je ukrajinski narod u konstantnom strahu za život zbog ruske invazije na tu državu. 

Velika ljubav

- Ovo je najviše što sam se smejao u poslednjih pet meseci - rekao je ukrajinski predsednik. 

Uzrok njegovog smeha bila je molba voditelja da se konačno javno izvini svojoj supruzi, prvoj dami Oleni Zelenskoj, što joj nije rekao da će se kandidovati za predsednika. Umesto toga, neverovatno, saznala je gledajući kako tadašnji komičar to objavljuje uživo u novogodišnjoj emisiji koju je vodio 2018.

Foto: Instagram/Olena Zelenska

Volodimir Zelenski i Olena Zelenska

- Zaboravio je - diplomatski je objasnila, za ono što se pokazalo kao spektakularno važna odluka istorijskih razmera koja je promenila život.

Zelenski je stidljivo odgovorio da je to bila vrlo teška odluka za njegovu porodicu. 

- Znao sam da će ih pogoditi, da će to biti težak poziv, nije šala. To su ozbiljne stvari. Moja porodica nije bila spremna da me pusti...- rekao je on, a prva dama ga je prekinula. 

- Shvatio je da mi se ova ideja verovatno ne bi dopala - prekinula je Olena i dodala da je mislio da će sa njom pregovori biti veoma teški.

Kako prenosi The Sun, bio je to veoma redak trenutak lakomislenosti za par koji je naširoko hvaljen zbog održavanja morala razorenog ukrajinskog naroda u njihovom najmračnijem času. Nisu mogli da sakriju svoje uzbuđenje što su se videli posle dužeg perioda kada je samo nekoliko uhvaćenih trenutaka što su imali, držeći se za ruke kao tinejdžerke u srednjoj školi kakve su bile kada su se prvi put srele pre 26 godina.

Zaljubljen kao prvi put kada je video, Zelenski je rekao da je jako srećan sa Olenom pored sebe. 

- Kada si pored mene, tvoje mišljenje ima prioritet. Ono što bih rekao je da nemam nikakvog drugog iskustva. Imam samo jednu ženu i srećan sam. Imam jednu ženu, jedna ljubav i jedna porodica. Nikad nisam imao osećaj da nešto nije u redu sa nama ili u našoj vezi - uputio joj je nežne reči na prvom televizijskom obraćanju predsedničkog para. 

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski i Olena Zelenska

U vozu na putu ka Kijevu, gde je trebalo da bude kodomaćin Samita prvih dama i gospode, čiji je domaćin Olena, osećao se prilično opušteno u vozu dok se iznenada nije pojavila stjuardesa koja je hitno pritisnula zavese za zatamnjivanje prozora predsedničke kabine. 

- Ne želimo da Rusi vide nikakva svetla - rekla je strujardesa Zelenskom.

Imala je dobar razlog da se plaši – brojni vozovi su napadnuti u ovom ratu, a desetine njenih kolega u železničkoj mreži su ubijene.

Ruska meta broj jedan

Zelenski je meta broj 1 za Ruse, a njegova porodica broj 2, i bilo je redovnih zapleta o njegovom visoko cenjenom životu dok nemilosrdni Putin pokušava da ućutka čoveka koji vodi otpor protiv njega.

- To je neprijatan osećaj - priznala je Olena.

- Ne želim da mislim da to žele da urade našoj porodici. Pokušavam da odagnam takve misli. Vidite šta su uradili civilima i šta rade sada, u bilo kom delu naše zemlja. Ne razumem šta imaju na umu, a možda smo i mi u opasnosti. Ne želim da dozvolim da mi ovakve misli uđu duboko u um jer bih mogao da se osećam uplašeno, a to nije ono što mi treba odmah - zaključila je prva dama. 

Ali strah je stvaran. Samo upoznavanje Zelenskih uključuje mnoge slojeve bezbednosti, uključujući više kontrolnih punktova u vrećama peska, detektore metala, pse tragače, gomilu teško naoružanih vojnika koji patroliraju svuda, snajpere na krovovima i njegov sopstveni elitni tim za ličnu zaštitu koji je proveo sat vremena sa mojim produkcijskim timom rade tačno gde mogu da sede, kako ih ne bi videla kamera, ali bi bili dovoljno blizu ako se nešto neželjeno dogodi. Ništa nije prepušteno slučaju da bi glavni čovek ostao živ.

Prezir prema Putinu 

Prva dama nije mogla ni sebe da opiše svoj prezir prema ruskom predsedniku.

- Teško je to opisati rečima - rekla je, a lice joj je bilo urezano hladnim besom.

- Nije moguće razumeti kako jedna iskrivljena ideja može da baci čitavo čovečanstvo u srednji vek. Zaista nemam reči, i zaista ne želim ništa da kažem naglas, jer normalne reči ne postoje da ovo opišem - dodala je ona. 

Zelenski je govorio o mržnji koju ukrajinski narod  ima prema Putinu. Mnogo porodica je izgubilo svoju decu, svoje komšije. 

- Može li Rusija da vrati dete? Nema emocija, samo jedna emocija, mržnja - rekao je on i dodao da Ukrajina neće razmenjivati ili trgovati teritorijom nezavisne države. 

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Dok se njihova 18-godišnja ćerka Aleksandra sprema za fakultet, njihov devetogodišnji sin Kirilo sada želi da bude vojnik.

- Ponosan sam na našu vojsku - rekao je Zelenski.

- Ako moj sin želi da bude vojnik, mogu da mu pružim podršku kao otac. Znam da nosi odeću u vojnom stilu. Ima dosta oružja, a ne oružje koje mi imamo od naših partnera. On je spreman da zaštiti svoju majku i našu porodicu - zaključio je on. 

Siguran u pobedu

Što se tiče toga da li zaista veruje da može da dobije ovaj rat protiv daleko veće vojne sile, Zelenski je bio nepokolebljiv u svojoj sigurnosti da će pobediti Putina.

 - Da, ne verujem samo, znam da će se desiti. Pobedićemo, već smo celom svetu pokazali da on može da nas ubije, ali da pokori naš narod je nemoguće. On može da okupira ove gradove i sela, ali sve od njih bi bili uništeni.jer bez upropašćavanja neće moći da zauzmu ta mesta - istakao je on. 

Na kraju se zahvalio narodu koji je hrabar i bori se da Ukrajina pobedi u ovom krvavom sukobu. 

 - Slava junacima - rekao je Zelenski.

Kako prenose britanski mediji, Zelenski čvrsto veruje da će Ukrajina pobediti u sukobu sa Rusijom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading