PARAMPARČAD! Evropa se rascepila - krenuli napadi Poljske na Šolca!

Autor:

Svet

01.06.2022

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je nemački kancelar Olaf Šolc otvoreno osudio rusku agresiju na Ukrajinu, nekim zemljama očigledno smetaju diplomatski pokušaji da se reši pitanje ruske agresije na Ukrajine.

PARAMPARČAD! Evropa se rascepila - krenuli napadi Poljske na Šolca!

Foto: Tanjug

Predsednik Poljske Andžej Duda

Situacija u Ukrajini iz dana u dan postaje sve rizičnija za ljudske živote, a Rusi ostaju dosledni svojim planovima, koji očigledno uključuju potpuno razrušenje ove države i njenih stanovnika. Bez obzira na evorpske pokušaje da kroz uvođenje sankcije dozove Putina pameti, ništa se ne menja. 

Nemački kancelar Olaf Šolc je ipak odlučio da se ponovo okrene diplomatskim pokušajima da urazumi Putina. Međutim, njegova nastojanja da smiri trenutnu globalnu krizu naišla su na negodovanje zvaničnika nekih zemalja, koji tvrde da je sa Putinom nemoguće voditi bilo kakvu vrstu dijaloga. 

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Simon Sinkovski vel Sek oštro je kritikovao nemačkog kancelara Olafa Šolca zbog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc i Emanuel Makron

Poljska vlada smatra telefonske razgovore kancelara Šolca i predsednika Francuske Emanuela Makrona sa Putinom besmislenim, rekao je on za nemački javni servis ARD.

- Umesto da otputuje u Kijev Šolc gotovo redovno poziva telefonom šefa Kremlja. To Ukrajini ne donosi ništa, već naprotiv samo pomaže Rusiji - smatra zamenik šefa poljske diplomatije.

Kako tvrdi zamenik šefa poljske diplomatije, svaki pokušaj razgovora svetskih državnih zvaničnika sa Putinom "ne pije vode", jer uz sve napore da se ovaj sukob okonča, rat u Ukrajini i dalje poprima globalne razmere, utičući na svetsku ekonomiju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

01.06.2022 09:40

Poljska se nešto previše ukurazila da ne bude braco poljaci bezite gde znate

Odgovori 11 2
Oggy

01.06.2022 16:37

A koje je to napore Evropa učinila da se sukob prekine? Šest krugova sankcija Rusiji koje su urušile stubove evropske ekonomije a ojačale Rusiju? Ili doturanjem oružja Ukrajini? Benzinom se požar ne gasi!