Kraljica ELIZABETA spremila govor za početak TREĆEG SVETSKOG RATA! "Suočavamo se s opasnostima većim nego što su ikada bile..."!

Autor:

Svet

04.05.2022

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica Elizabeta II ima niz pripremljenih govora za velike događaje uključujući i onaj koji će održati u slučaju da počne III svetski rat.

Kraljica ELIZABETA spremila govor za početak TREĆEG SVETSKOG RATA! "Suočavamo se s opasnostima većim nego što su ikada bile..."!

Foto: Tanjug/AP

U slučaju da Treći svetski rat počne, govor će biti prilagođen aktuelnoj situaciji.

Nacionalni arhiv Velike Britanije objavio je 2013. godine pripremljen govor kraljice Elizabete II koji će održati u slučaju da počne Treći svetski rat.

Kraljica Elizabeta II ima niz pripremljenih govora za velike događaje uključujući i ovaj. Verzija govora za slučaj da dođe do Trećeg svetskog rata napisana je 1983. godine za vreme Hlatnog rata, dok je javnosti postala dostupna 2013. godine.

Kako piše BBC, delovi govora su zastareli, ali se smatra da će njegova suština da posluži ukoliko se započne još jedan svetski rat.

U prvom delu govora kraljica Elizabeta se osvrće na period kada je Velika Britanija ušla u Drugi svetski rat protiv tadašnje Nemačke:

- Nikada nisam zaboravila tugu koju sam osećala dok sam tog kobnog dana 1939. godine slušala svog oca (Džordža VI) kako govori da je počeo Drugi svetski rat. Nisam ni slutila da ću jednog dana i ja morati da kažem isto. Međutim, kakvi god užasi nas čekali, sve ono što nam je pomoglo da sačuvamo našu slobodu već dva puta tokom ovog veka, će nam ponovo pomoći da preživimo.

Zatim se u govoru spominje kako neprijatelji ne koriste tradicionalna oružja, već smrtonosnu tehnologiju:

- Svi znamo da se sada suočavamo s opasnostima većim nego što su ikada bile. Neprijatelj nije vojnik s puškom niti pilot koji leti iznad naših gradova i sela, već zloupotrebljena tehnologija, koja ima smrtonosnu moć.

I na samom kraju u pripremljenom govoru kraljica Elizabeta iskazuje reči podrške i solidarnosti:

- Stoga je moja poruka vama jednostavna. Pomozite onima koji ne mogu sami sebi pomoći, budite uteha usamljenima i beskućnicima. Neka vaša porodica pruži nadu onima kojima je ona potrebna. Dok se zajedno borimo protiv zla, pomolimo se za našu zemlju i ljude dobre volje, gde god bili. Bog vas blagoslovio.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading