(FOTO) OLUJA RAZNOSI EVROPU: Hiljade ljudi ostalo bez struje, SLEDE KOBNE POPLAVE širom kontinenta!

Autor: Agencije, Republika

Svet

03.01.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka priroda je rešila da nas debelo kazni zbog svih zagađenja planete Zemlje. Amerika i Kina su dve zemlje koje su na svojoj koži najviše osetile prirodne katastrofe, a na udaru oluje došla je na red i Evropa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Britanske vlasti su upozorile da bi vetrovi i talasi mogli do sutra izazvati poplave, a izdato je ukupno 65 upozorenja na mogućnost poplava

Oluja u Irskoj

Oko 27.000 domaćinstava na zapadu Irske i dalje je bez struje, a kuće i prodavnice pretrpele su štetu od poplava, zbog oluje Eleonora i vetrova koji duvaju i do 155 kilometara na sat.

Oluja je najviše pogodila Golvej, četvrti po veličini grad u Irskoj zbog čega su putevi zatvoreni, prenosi Rojters.

Irska kompanija za snabdevanje električnom energijom (ESB) saopštila je da je u jednom trenutku u utorak, čak 150.000 domaćinstava i trgovina ostalo bez struje, kao i da se nadaju da će do noći uspeti da uspostave snabdevanje električnom energijom u svim domaćinstvima.

Kako se navodi, na snazi je i dalje najviši stepen upozorenja na zapadu i severozapadu zemlje, a kombinacija visoke plime i izuzetno visokog vodostaja mora može da uzrokuje obalska oštećenja i nove poplave.

Žuti alarm u Velikoj Britaniji

Oluja Eleonora prekinula je isporuku električne energije za skoro 25.000 domaćinstava u Velikoj Britaniji. Nevreme je donelo vetrove brzine do 145 kilometara na čas, a proglašen je žuti alarm u južnim delovima Severne Irske, u Škotskoj i na severu Engleske.

Vlasti su upozorile da bi vetrovi i talasi mogli do sutra izazvati poplave, a izdato je ukupno 65 upozorenja na mogućnost poplava. Prošle sedmice je izdato upozorenje na jak vetar tokom oluje Dilan, koja je zahvatila delove Severne Irske i Škotske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Usled olujnog vetra u Parizu je 200.000 domaćinstava ostalo bez električne energije

Francuska na olujnom udaru

Oluja "Eleonora", koja je pogodila Veliku Britaniju, stigla je u Francusku gde se očekuju propratni vetrovi brzine više od 100 kilometara na sat, saopštila je francuska meterološka služba.

Usled olujnog vetra u Parizu je 200.000 domaćinstava ostalo bez električne energije.

Oluja će zahvatiti gotovo polovinu Francuske, posebno severni i severozapadni deo gde je zabranjen saobraćaj za vozila sa kamp-kućicama i prikolicama, kao i za velike kamione koji su prazni.

Meterolozi prognoziraju vetrove od 90 do 120 kilometara na sat, a posebno će biti jaki na francuskoj obali Atlantika. Oluja će potom nastaviti prema ostrvu Korzika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading