LJUDI, SPREMITE SE! Rat će trajati godinama! Ozbiljno upozorenje šefa NATO-a! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.04.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat može da traje dugo, nekoliko meseci ili čak godinama, rekao je Jens Stoltenberg.

LJUDI, SPREMITE SE! Rat će trajati godinama! Ozbiljno upozorenje šefa NATO-a! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin nije odustao od zauzimanja cele Ukrajine i rat će verovatno trajati "mesecima ili čak godinama", upozorio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

- Moramo da budemo realni. Rat može da traje dugo, nekoliko meseci ili čak godinama. Zbog toga moramo da budemo spremni na dug put, kako u pogledu podrške Ukrajini, tako i u zadržavanju sankcija i jačanju naše odbrane - rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu uoči početka sastanka šefova diplomatija zemalja članica Alijanse.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da ne postoje indikacije da je Putin promenio svoj cilj o kontroli cele Ukrajine.

Na marginama ministarskog sastanka NATO, predviđen je sastanak šefova diplomatija Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7). Tu grupu čine SAD, Kanada, Japan, Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija.

- Ukrajini je hitno potrebna vojna podrška i zato je toliko važno da se saveznici NATO-a slože da nastave da podržavaju Ukrajinu mnogim vrstama vojne opreme - rekao je Stoltenberg.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
VladimirR

06.04.2022 19:45

A Putin je glup pa neće urnisati sve zemlje koje budu ekstremno pomagale Ukrajini da se rat što više produži? More ima da stisne dugme. Kad već ovoliko ne valja ovaj svet nije šteta i da nestane.

Nindja

06.04.2022 20:32

I vrapcima na grani je jasno da ne se vodi rat između Ukrajine i Rusije već NATO i Rusije i da Zapad gura da gine i stada pravoslavno stanovništvo .Evrope ti si prokleta i treba da nestaneš kao š to o je nestalo Rimsko carstvo

Odgovori 10 0
Nindja

06.04.2022 20:52

Evropi ne treba da postojim. Sva zla ovoga sveta krenula su od tebe Od Ruskog carstva pa preko Krstaških ratova, kolonijalizma , imperijalizma fašizma nacizma dva Svetska rata globalizma STIDISE