NEĆE PREGOVORE dok mu RUSI kolju NAROD! Volodimir Zelenski besan ko ris! Ima poruku za svet, ali i za PUTINA!

Autor:

Svet

03.04.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatičan vapaj Volodimira Zelenskog.

NEĆE PREGOVORE dok mu RUSI kolju NAROD! Volodimir Zelenski besan ko ris! Ima poruku za svet, ali i za PUTINA!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski upozorio ceo svet na veliku opasnost

Volodimir Zelenski je govorio u američkoj političkoj emisiji "Face the Nation", optužujući Rusiju da pokušava da zbriše Ukrajinu i njen narod, kao i da ruski predsednik Vladimir Putin i njegovi vojni komandanti treba da odgovaraju za zlodela navodno počinjena povlačenjem ruskih trupa.

- Ovo je genocid, eliminacija čitavog naroda i ljudi. Mi smo građani Ukrajine, imamo više od 100 nacionalnosti. Ovde se radi o uništavanju i istrebljenju svega ovoga nacionalnosti - rekao je ukrajinski predsednik voditeljki emisije CBS Margaret Brenan, a prenosi "Gardijan".

Za slike građana Ukrajine koji leže mrtvi na ulicama koje su se pojavile u javnosti, rekao je da su odvratne.

- Kada nađemo ljude sa vezanim rukama na leđima i obezglavljeni, takve stvari ne razumem. Ne razumem decu koja su ubijana i mučena. Za njih nije bilo dovoljno samo ubiti? Možda su hteli da uzmu zlato, ili mašine za pranje veša, ali su ih i mučili dok su ovo radili - rekao je Zelenski i dodao:

- Ne bi bilo fer kazniti samo Putina. Svu vojsku komandante, treba kazniti sve koji su davali uputstva i naređenja adekvatno.

 

Nije hteo da kaže kakva bi kazna trebalo da bude, ali je rekao:

- Sve mora biti pošteno i po pravdi,  civilizovani svet će odlučiti. Verujemo u pravdu, u pravdu zapadnog sveta.

Zelenski je rekao da bi bio spreman da se sastane sa Putinom radi dijaloga tek nakon prekida vatre u Ukrajini.

- Teško je reći kako, posle svega što je urađeno, da vodimo bilo kakve pregovore sa Rusijom. To je na ličnom nivou. Ali kao predsednik, moram to da uradim. Ne postoji drugi način osim dijaloga, ako ne želimo stotine hiljade ili milioni da umru, ali ne mogu čak ni da imam sastanak kada je granatiranje u toku. Dakle, prvo, prekid vatre. Onda možemo imati sastanak - rekao je on.

Više o ratu u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nemanja Nikodijevic

03.04.2022 16:51

Halo Zelenski, sto se klanja tice, tu su tvoji zapadnjaci nenadmasivi, bestijalno masakriraju i muce ljude. Ako ne verujes, postoje svezi snimci iz podruma i hodnika u Marijupolju, pa kada to vidis, onda se javi o klanju. Rusi ne kolju ni zarobljene, a jos manje civile, kao zapadnjacki "ratnici" =Pucaju u noge uhapsenima i u donji deo tela, s tim sto su im ruke zavezali na ledjima i pucnjevima ih ispratili iz kombija. Ko nije odmah preminuo, taj je jos toliko koliko je ziv, mucen gore nego zatvorenici u hitlerovim logorima. Pitamo se, kako takva jedna pojava, kopajuci oci zivom coveku, moze otici kuci i pogledati svojoj deci u oci.

Marka

05.05.2022 06:45

Citiram :" Ne bi bilo fer kazniti samo Putina. Svu vojsku komandante, treba kazniti sve koji su davali uputstva i naređenja adekvatno." . Ako dobro pročitate ovaj citat eto ko je genocidan i zašto su stanovništvo izabrali kao štit. Jadan je ovaj glasnogovornik ljudi koji nejač drže kao štit.