SVETSKA SUDBINA SE REŠAVA U PEKINGU! Lavrov u Kini - epohalna etapa u istoriji međunarodnih odnosa: KREĆEMO SE KA MULTIPOLARNOM SVETU!

Autor:

Svet

30.03.2022

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ruske Federecije Sergej Lavrov započeo je posetu Kini.

SVETSKA SUDBINA SE REŠAVA U PEKINGU! Lavrov u Kini - epohalna etapa u istoriji međunarodnih odnosa: KREĆEMO SE KA MULTIPOLARNOM SVETU!

Foto: printscreen

Lavrov je u uvodnom obraćanju rekao da je Rusija zainteresovana za stabilan i dosledan razvoj odnosa sa Narodnom Republikom Kinom.

- Zainteresovani smo da naši odnosi sa Kinom nastave da se razvijaju stabilno i dosledno. Oko toga su se saglasili i naši lideri - ruski predsednik Vladimir Putin i kineski predsednik Si Đinping. Danas ćemo razmatrati konkretne korake koji imaju za cilj da se svi ti sporazumi dosledno primene - istakao je Lavrov.

 

Lavrov je skrenuo pažnju da je ovo već drugi njegov susret sa kineskim kolegom, što naglašava intenzitet i poverljivost redovnog dijaloga.

- Prolazimo kroz veoma ozbiljnu etapu u istoriji međunarodnih odnosa. Uveren sam da će kao rezultat ove etape međunarodna situacija postati značajno jasnija i mi ćemo zajedno sa vama i drugim našim istomišljenicima, krenuti ka multipolarnom, pravednom, demokratskom svetskom poretku - rekao je šef ruske diplomatije.

Ruski ministar nalazi se u dvodnevnoj poseti Kini tokom koje će učestvovati na ministarskom sastanku država suseda Avganistana i proširene „trojke“ za Avganistan (Rusija, Kina, SAD i Pakistan).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
NS

30.03.2022 09:40

Samo napred dosta je bilo amera ujedinite se I pokazite da ovaj svet ne cine samo ameri I zapad