BRUTALNA PORUKA SA DALEKOG ISTOKA - NEĆETE USPETI! Pominju se "akutna pretnja", "stalni rival" i Hladni rat, PEKING NIKAD OŠTRIJI!

Autor:

Svet

29.03.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin poručio je da pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da obuzdaju i izvrše pritisak na Kinu i Rusiju neće imati uspeha.

BRUTALNA PORUKA SA DALEKOG ISTOKA - NEĆETE USPETI! Pominju se "akutna pretnja", "stalni rival" i Hladni rat, PEKING NIKAD OŠTRIJI!

Foto: Tanjug/AP

- Vašington treba da prestane da ignoriše bezbednosne zabrinutosti drugih zemalja - izjavio je on na redovnom brifingu.

Kina je uputila snažan protest Vašingtonu u vezi sa nacrtom zakona koji usvojio Senat o poboljšanju konkurentnosti SAD i tehničkoj konfrontaciji sa Kinom, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova.

- Pomenuti izveštaj o strategiji nacionalne bezbednosti SAD pun je mentaliteta Hladnog rata i blokovske konfrontacije. Kina i Rusija su dve velike sile, a pokušaj SAD da obuzda i izvrši pritisak na njih neće imati uspeha - istakao je diplomata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

 

On je naglasio da SAD treba da preispitaju svoju odgovornost u ukrajinskoj krizi, da preispitaju i isprave svoja dejstva u stvaranju imaginarnih neprijatelja i ignorisanju legitimnih bezbednosnih zabrinutosti drugih zemalja i mobilizacije blokovske konfrontacije.

Ranije je Pentagon objavio dokument prema kojem američko Ministarstvo odbrane u aktuelnoj strategiji nacionalne bezbednosti Rusiju naziva „akutnom pretnjom", Kinu „stalnim rivalom", a takođe navodi da je sposoban da izađe na kraj sa izazovima Irana i Severne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading