KAKO BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Savetnik Zelenskog objavio nekoliko scenarija

Autor:

Svet

15.03.2022

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini trebao bi biti gotov do maja jer će Rusiji ponestati resursa za nastavak invazije, tvrdi Oleksij Arestovič, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika.

KAKO BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Savetnik Zelenskog objavio nekoliko scenarija

Foto: Tanjug/AP

Pozivajući se na video koji je objavilo nekoliko ukrajinskih medija, Reuters izveštava da je Arestovič rekao da će tačan trenutak zavisiti od toga koliko je sredstava Kremlj spreman da posveti vojnoj kampanji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

 

"Mislim da bismo najkasnije u maju, početkom maja, trebalo da imamo mirovni sporazum, možda puno ranije, videćemo, govorim o najnovijim mogućim datumima", rekao je Arestovič pa dodao: 

Sada smo na račvanju: ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od nedelju-dve, s povlačenjem trupa i svega, ili će pokušati da okupe neke, recimo, Sirijce za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor bi bio do sredine ili krajem aprila. Potpuno ludi scenario mogao bi uključivati i da Rusija šalje sveže vojnike nakon mesec dana obuke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading