Kremlj šalje plaćenike da UBIJU ZELENSKOG? Vagnerova grupa čeka znak, mirovni pregovori samo paravan

Autor:

Svet

28.02.2022

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 400 ruskih plaćenika navodno je dovezeno iz Afrike da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, tvrdi britanski list Tajms.

Kremlj šalje plaćenike da UBIJU ZELENSKOG? Vagnerova grupa čeka znak, mirovni pregovori samo paravan

Foto: youtube.com/CNN

Privatna milicija poznata kao Vagner grupa navodno ima naređenja Vladimira Putina da ukloni Zelenskog – i još 23 ukrajinska zvaničnika, kako bi omogućila Moskvi da zauzme svog suseda.

Prema pisanju Tajmsa, najamna vojska, koju vodi oligarh Jevgenij Prigožin - blizak saveznik ruskog predsednika, stigla je pre pet nedelja i nudi joj se ogromna suma za misiju.

Navodno, visoko obučeni operativci čekaju zeleno svetlo Kremlja da delaju, a na njihovoj listi za odstrel su i ukrajinski premijer, ceo kabinet, gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko i njegov brat Vladimir – obojica šampioni u boksu, piše Tajms.

Republika

Foto: pixabay.com

Vladimir Zelenski

 

Međutim, planovi su propali nakon što su u subotu ujutru za njih saznali gornji ešaloni ukrajinske vlade.

To je navelo Kijev da proglasi 36-časovni policijski čas, naređujući svima da ostanu u kućama kako bi vojnici mogli da počiste ulice u potrazi za ruskim saboterima.

Neimenovani izvor sa saznanjima o aktivnostima Vagner grupe rekao je Tajmsu da je između 2.000 i 4.000 plaćenika zaista stiglo u Ukrajinu u januaru, ali sa različitim misijama. Neki su poslati u regione Donjecka i Luganska, dok je 400 zaduženih za uklanjanje Zelenskog krenulo u Kijev iz Belorusije.

Navodno, grupa prati Zelenskog i njegove kolege preko njihovih mobilnih telefona i u svakom trenutku zna gde se nalaze.

Drugi izvor je rekao da je grupi rečeno da povuku kočnicu dok Putin ove nedelje vodi "mirovne pregovore“ sa Zelenskim. Ali da im je navodno rečeno da ruski lider nema želju da postigne dogovor i da su razgovori u Belorusiji samo paravan.

Izvori su za Tajms rekli da je Vagnerova grupa bila obaveštena o Putinovim planovima za invaziju još u decembru, mnogo pre nego što je ruskoj vojsci rečeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ranko

28.02.2022 09:14

Kakva laž.

Posmatrac

28.02.2022 10:39

Pa po ovim "pouzdanim izvorima", clanovi gurpe Wagner sede u Ukrajini, pletu carape i pomalo rostiljaju, i cekaju da se Putin odluci da li ce da ubije komicara ili ne. Izgleda da su se ovde jos neki cirkuzanti udruzili sa komicarem, pa nas kao zamajavaju.

Odgovori 17 1
Mire

28.02.2022 11:32

Zamislite izraz na licima ukraijnskog naroda kad budu shvatili da je ovaj Zelenski bio američki špijun čiji je zadatak bio da uvede ukrajinu u rat sa Rusijom.

Odgovori 16 0
ggg

28.02.2022 14:11

ne kapiram sto bi morali da ga ubiju, samo nek zauzmu sve....