NOVA ODLUKA PUTINA: Nuklearne snage u posebnom režimu pripravnosti

Autor:

Svet

27.02.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je, na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim, naredio da nuklearne snage budu u posebnom režimu pripravnosti.

NOVA ODLUKA PUTINA: Nuklearne snage u posebnom režimu pripravnosti

Foto: Tanjug/AP

Putin poslao nikad jasniju poruku neprijatelju

Kako je naglasio predsednik Rusije, Zapad ne samo da preduzima neprijateljske korake u ekonomiji, već najviši zvaničnici NATO dozvoljavaju agresivne izjave protiv Rusije.

- Zemlje Zapada ne preduzimaju samo neprijateljske akcije protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, mislim na one sankcije kojih su svi dobro svesni, već i najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO daju agresivne izjave protiv naše zemlje - rekao je Putin i dodao: 

 Zato naređujem da se ruske snage za odvraćanje prebace na poseban režim borbene gotovosti.

Naređenje, koje je objavila agencija TASS, doneto je na sastanku Putina, ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

Nije odmah jasno šta je podrazumevao pod tim „posebnim režinom borbene gotovosti”.

Inače, Putin je upozorio strane zemlje da se ne mešaju u njegovu tekuću invaziju na Ukrajinu, rekavši da bi to moglo da dovede do „posledica koje nikada nisu videli“.

On je postavio protivvazdušne rakete i druge napredne raketne sisteme u Belorusiji i rasporedio svoju flotu u Crno more u nastojanju da spreči zapadnu intervenciju u Ukrajini.

Istovremeno, očekuje se da otpočnu pregovori ukrajinske i ruske delegacije u Gomelju u Belorusiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading