OSTVARUJE SE SCENARIO IZ NOĆNE MORE! Putin je zapretio i drugim državama: Ovo su mete Rusije!

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji theSun optužili su predsednika Rusije Vladimira Putina da je izjavio da će u slučaju da Švedska i Finska uđu u NATO doći do "štetnih vojnih i političkih posledica".

OSTVARUJE SE SCENARIO IZ NOĆNE MORE! Putin je zapretio i drugim državama: Ovo su mete Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin se oglasio posle priznanja Donbasa

Rusija deli granicu sa Finskom i morsku granicu sa Švedskom – a komentari su usledili nakon Putinove intenzivirane invazije na Ukrajinu dok pokušavaju da stignu do Kijeva, piše theSun

Portparolka spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova izjavila je juče:

- Finska i Švedska ne bi trebalo da zasnivaju svoju bezbednost na šteti bezbednosti drugih zemalja, a njihovo pristupanje NATO-u može imati štetne posledice i suočiti se sa nekim vojnim i političkim posledicama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

A nakon emitovanja, Ministarstvo spoljnih poslova je na Tviteru dodalo:

„Smatramo posvećenost finske vlade vojnoj politici nesvrstavanja kao važan faktor u obezbeđivanju bezbednosti i stabilnosti u severnoj Evropi.

„Pristupanje Finske NATO-u imalo bi ozbiljne vojne i političke posledice.

Mnogi to sada vide kao direktnu pretnju nordijskim zemljama – koje su u tom regionu geografski najbliže Rusiji.

Veruje se da je Putin napao Ukrajinu nakon što se razgovaralo o tome da bi zemlja mogla da se pridruži NATO-u – dovodeći vojno prisustvo Zapada na prag Rusije.

I sada se upozorava da bi slični potezi Finske i Švedske potencijalno mogli da izazovu sličan bes kod Putina.

Pre nekoliko dana, bivši zamenik vrhovnog komandanta NATO-a za Evropu, general ser Adrijan Bredšo, rekao je da će, ako Putinovi vojnici kroče na teritorije NATO, članice „zaratiti sa Rusijom“.

Ovo novo Putinovo upozorenje dolazi nakon što su ukrajinske snage zarobile "stotine" ruskih vojnika u blizini glavnog grada Kijeva, tvrdi jedan od poslanika u zemlji.

Svjatoslav Juraš je govorio nakon što je pokušaj snaga Vladimira Putina da upadnu u grad preko noći propao pred žestokim otporom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Zastrašujuće slike iz ukrajinske prestonice prikazuju zapaljena vozila, zgrade raznesene projektilima i plamen koji osvetljava noćno nebo.

Najmanje 198 Ukrajinaca, uključujući troje dece, do sada je poginulo, a 1.115 je ranjeno, saopštila je ukrajinska vlada.

(Republika/theSun)

Sve dešavanja o ratu u Ukrajini pročitajte na našem blogu klikom OVDE!
 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
SVETSKI KABADAHIJA

26.02.2022 21:33

Polako RUSKI NAROD CE SKLONITI PUTINA ! DIKTATOR !

Odgovori 13 77
Arhangel

27.02.2022 07:13

@SVETSKI KABADAHIJA - Ne lupaj majke ti...samo Putin moze pravoslavlje da sacuva,i da zbaci svo zapadnjacko smece koje su uvezli malim pravoslavnim zemljama...grčeve,belu kuglu,urušavanje porodica itd....covecanstvo mora da blato cenu svih globalnih ratova,bahatosti,materijalizma... U kameno doba da nas vrate pa sve ispočetka,zemlja,priroda,Bog i zajednica

Odgovori 45 10
Patriota

26.03.2022 19:04

@SVETSKI KABADAHIJA - SVETSKI SERONJA BOLJE RECENO. AKO KRENE RAT PRVO TREBAMO DA SE OTARASIMO TAKVIH IZDAJNIKA KAO STO SI TI .