PUTINOVO NAREĐENJE: Ovaj čovek ne sme pobeći, biće mu SUĐENO!

Autor:

Svet

25.02.2022

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskim trupama, a posebno obaveštajcima, naređeno je da pokušaju da spreče beg iz Ukrajine bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje (NSDC) Aleksandra Turčinova.

PUTINOVO NAREĐENJE: Ovaj čovek ne sme pobeći, biće mu SUĐENO!

Foto: Tanjug/AP

Putin poslao nikad jasniju poruku neprijatelju

Navodi se da će mu biti suđeno za ratne zločine i pokretanje rata u Donbasu. U novembru je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da Turčinova smatra jednim od odgovornih za gubitak Krima, dodajući da je to njegovo mišljenje.

Turčinov, šef partije Evropska solidarnost, bio je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine od februara do juna 2014, a zatim je do 2019. bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. U statusu v.d u aprilu 2014. kao šef države naredio je početak antiterorističke operacije u Donbasu.

Republika

Foto: twitter.com/Maurice Schleepen ‏

Donbas

Turčinov je kasnije izjavio da je, posebno, u martu 2014. naredio ukrajinskoj vojsci da upotrebi oružje na Krimu, ali ga oni nisu poslušali, a takođe je rekao da je namerno naredio bombardovanje aerodroma u Donjecku, prenosi Kurir.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu specijalnu operaciju za zaštitu Donbasa. Predsednik Vladimir Putin je rekao da je to urađeno na zahtev Donjecke i Luganske Narodne Republike. Prema njegovim rečima, svrha operacije je demilitarizacija Ukrajine i trupama je naređeno da eliminišu samo vojnu infrastrukturu.

Više informacija o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Cardak

03.03.2022 13:57

I sta mislite da PUTIN NEMA RESENJE ZA OTIMACINU NJEGOVOG NOVCA OD ZAPADA?SAMO Gledajte!

Odgovori 18 5