BALKANSKI PSI RATA! Koriste Ukrajinu da izmisle SRPSKU AGRESIJU

Autor: M. J. - B. B.

Vesti

24.02.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski specijalci prekopavaju puteve da spreče "napad Srbije", a Hrvati nazvali Vučića malim Putinom, koji će da zapali Balkan.

BALKANSKI PSI RATA! Koriste Ukrajinu da izmisle SRPSKU AGRESIJU

Foto: printscreen, Tanjug AP, Profimedia

Mediji u regionu, prema nalogu svojih vlada, pokrenuli su žestoku medijsku ofanzivu protiv Srbije, koju optužuju da želi da iskoristi ruski napad na Ukrajinu da bi, navodno, ostvarila svoje ciljeve: povratila Kosovo i pripojila Republiku Srpsku.

Koordinisana akcija vodi se iz više pravaca, prvenstveno iz Prištine i Zagreba, pa su tako juče pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije prekopali sve alternativne puteve ka administrativnoj liniji sa Srbijom, tobož strahujući od upada naše vojske. Zvanično, cilj akcije je borba protiv kriminala, ali su se kosovski zvaničnici potrudili da medijima proture verziju o sprečavanju "srpske agresije".

JAČE TRUPE U BIH

S druge strane, hrvatski mediji, ničim izazvani, upozoravaju da bi situacija iz Ukrajine mogla da se prelije i na Balkan.

- Može se očekivati i aktiviranje nekog od žarišta na ovom području s obzirom na jak rad ruske agenture i agenture Srbije. Najlakše bi se pokrenulo žarište u Crnoj Gori, gde prosrpske snage najavljuju pokretanje novih demonstracija protiv crnogorskih snaga. Međutim, najveća opasnost sada preti Bosni, pogotovo što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno najavio podizanje borbene gotovosti vojske. On je sateran u ćošak i zato je opasan - piše zagrebački Večernji list.

U istim novinama je osvanula i kolumna u kojoj je Vučić nazvan malim Putinom i da "Hrvatska ne sme da mu veruje", uz zlurade komentare da je ruski predsednik "doveo Vučića do zida i da mora brzo da se odluči - EU ili Srbija".

Republika

Foto: Printscreen

 

Cilj je sprečiti dalji napredak Srbije

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost za naš list ističe da je Srbija trajno opredeljena za rešavanje svih sporova mirnim putem svugde u svetu.

- Principijelno je za demokratiju, a ne za oružani konflikt. Ipak, nesumnjivo, svi politički takmaci Srbije na jugoistoku Evrope, a naročito na Balkanu, pokušaće da zloupotrebe mučnu situaciju u Ukrajini da pokušaju Srbiju da predstave u neispravnom svetlu. To upravo gotovo sinhronizovano čine Priština, političko Sarajevo, Zagreb, pa i delovi crnogorskog establišmenta, koji su protivnici Demokratskog fronta. Cilj je da spreče ekonomski napredak Srbije, njenu političku težinu, stabilnost i uticaj. Srbija, međutim, ni do sada nije reagovala na pritiske i provokacije, pa neće sada menjati mudru državnu politiku koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Međutim, da iza ovakvog neutemeljenog plašenja "velikosrpskom pretnjom" stoji i Zapad, govori i podatak da je u kamp kod Sarajeva juče poslato 500 pripadnika rezervnih snaga Eufora, navodno iz predostrožnosti.

- Pozdravljam ojačavanje rezervnih snaga pri misiji Eufora jer ta odluka naglašava opredeljenost međunarodne zajednice za integritet i stabilnost BiH - oglasio se tim povodom visoki predstavnik Kristijan Šmit, koga inače Republika Srpska ne priznaje, a njegovo imenovanje je u Savetu bezbednosti UN stopirala Rusija.

PRSTI CIA

Profesor bezbednosnih nauka dr Miroslav Bjegović za Srpski telegraf kaže da je interesantno koliko su velike države i članice NATO zainteresovane da se Srbija oglasi i pritom optuži rusku stranu za rešavanje njenih bezbednosnih pitanja u sukobu s Ukrajinom.

- Sad pokušavaju putem informacionog rata da pripisuju Srbiji kako će izazvati nemire u regionu, što upravo znači da srpskom narodu preti opasnost na severu Kosova i u BiH jer bi mnogi želeli da tu Srbi ne postoje. Očito da bi neko želeo da nađe povoda za pretnju sankcijama Srbiji koja vodi odgovornu bezbednosnu politiku čiji je strateški cilj ulazak u EU, pritom se ne odričući svojih prijatelja Rusije i Kine. Više bi trebalo da zabrinjava činjenica kako su s takozvane države Kosovo, iz Albanije i Federacije BiH upućeni delovi terorističkih ćelija da ratuju na prostoru Luganska i Donjecka. Zar ovakvi potezi vode diplomatskom rešenju i smirivanju tenzija i ne zabrinjavaju evropske službe bezbednosti, kao i krovnu CIA - pita Bjegović.

U Zagrebu zveckaju oružjem

Uočljivo je da se hrvatski mediji gotovo podjednako bave Srbijom i Vučićem, koliko i svojim problemima, kao što je pitanje slanja hrvatskih vojnika na istočne granice NATO i sukob predsednika Milanovića i premijera Plenkovića.

- Što se Hrvatske tiče, sada će se pokazati realnost i kapaciteti Hrvatske vojske u ovom trenutku. Stoga još više do izražaja dolazi potreba prestanka bilo kakve svađe između dva politička brda, ali i smirivanje unutrašnjih političkih konflikata u Saboru - ocenjuju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Предраг Лакић

25.02.2022 07:01

Шмит је додигов абаб,не банасајте! Него,ајмо ми чистити смеће,у свом дворишту! Манимо се туђег лапрдања!

Daut

25.02.2022 12:00

Samo napred srbijo imas dosta unutrasne izdaice pobedicem te pedercina samo srbijo Sa nasem vodjom presednikom Vucicem

Odgovori 14 4
Điđi

03.03.2022 10:50

Nisu to psi rata,nego obične džukele,kanjare.