HARKOV JE DANAS BIO KAO KOŠARE! Ispovest Filipa koji živi u Ukrajini: Probudili su nas zvuci PVO, gađani su vojni, ali i civilni objekti! (FOTO)

Autor:

Svet

24.02.2022

18:15

Trenutno se nalazim u Lavovu, na oko 80km od granice sa Poljskom. U gradu je trenutno mirno. A sve je počelo ujutro u 5h, kada su ispaljene prve balističke rakete po celoj teritoriji Ukrajine, gađani su vojni ali i civilni objekti – možda je cilj bio da se izazove panika i masovni egzodus, ali ne vidim da su moje komšije počele masovno da odlaze.

HARKOV JE DANAS BIO KAO KOŠARE! Ispovest Filipa koji živi u Ukrajini: Probudili su nas zvuci PVO, gađani su vojni, ali i civilni objekti! (FOTO)

printscreen

Komentari (6)

Loading
Petar

24.02.2022 23:04

Promenite naslov

Zax

24.02.2022 23:07

Agresor ?!?Agresori su vam politicari na vlasti i vasi "prijatelji" sto vas huskaju na rat.

Patriot e

25.02.2022 01:51

Usporedba s Košarama? Nema veze s vezom. Šiptari su se bunili i rovarili preko 50 godina iako su imali sva prava kao i ostali građani. Pismo, školstvo, govor na materinjem jeziku, nikad zadovoljni čak je i nakon Titove smrti jedan bio predsednik Jugoslavije. Rusi nakon 90 i raspada SSSR ostaju u Ukrajini, kao nacionalna manjina, mirni i odani građani Ukrajine. Međutim nakon prevrata 2014.god i pojave.nacionalističkih grupa i pokreta sa nacističkom ideologijom i proslava u čast Bandera, nacističkog kolabracioniste iz II sv rata dovode do bunta ruskog stanovništva, oružane pobune i proglašenja 2 ruske republike. Ovi događaji više podsećaju na događaje u Hrvatskoj nego na Kosovu. Pojava, zengi, hos a i slični paravojnih jedinica, veličanje ustaštva i NDH, tajno naoružavanje doprineli su pobuni Srba. Dvoličnost zemalja EU i članica NATO pomaganjem secesionizma pojedinih pokreta u nekim republikama, direktna pomoć kosovskim Albancima, bombardovanje i uništavanje vojne i ekonomske moći Srbije a zatim tzv mirovna misija a u stvari okupacija srpske teritorije, pokazuju svu dvoličnost i nepravdu koju se SAD, EU i ostale zemlje uradile prema Srbiji koja je samo pokušala da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju.

Odgovori 13 1
zoran

25.02.2022 03:02

NIje ni predvidjeno zauzimanje gradova, jer bi bilo puno civilnih zrtava,pa se stice utisak da ukrajinska vojska odoleva. Ipak, moglo je i bez rata da nema pohlepe za lepim obecanjima NATO i vecnom vlascu.

Alex

25.02.2022 08:00

Sram vas bilo da uporedjujete Harkov i Kosare !!!!

Artemije

26.02.2022 12:33

Od Ljvova do Harkova je oko 600km. Ovaj strucnjak sve vidi i sve zna. Ne znam zasto se oslanjate na ovakve "izvore poznate redakciji"?