BAJDEN SE OBRAĆA JAVNOSTI, SRAMNE UVREDE ZA RUSKOG PREDSEDNIKA: Putin je objavio rat, on je agresor (VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden ponovo se obraća povodom situacije u Ukrajini.

BAJDEN SE OBRAĆA JAVNOSTI, SRAMNE UVREDE ZA RUSKOG PREDSEDNIKA: Putin je objavio rat, on je agresor (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bajden uputio jezivo upozorenje svojim građanima

- Putin je ovo planirao mesecima, govorimo to već dugo. Nagomilao je više od 170.000 vojnika na granici. Odbacio je sve diplomatske napore SAD-a i saveznika. Nedeljama upozoravamo da će se ovo dogoditi. I sad se to odvija više-manje onako kako smo predvideli - rekao je Bajden.

- Optuživali su Ukrajinu za genocid i agresiju. Priznali su tzv. republike na ukrajinskom teritoriju. Putin je objavio rat i za samo par trenutaka projektili su počeli padati po Ukrajini - rekao je Bajden.

- Putin je agresor. Putin je odabrao ovaj rat i sad će i on i njegova zemlja snositi posledice. Danas najavljujem teške sankcije, posledice će biti teške po rusku ekonomiju. SAD ne radi to sam, nego u saradnji sa EU i mnogim partnerima širom sveta. Upravo sam razgovarao s liderima G7. Ograničićemo ruske sposobnosti poslovanja u dolarima, funtama i eurima - rekao je.

Američki predsednik Džozef Bajden danas je na virtuelnom sastanku razgovarao sa ostalim liderima Grupe sedam industrijalizovanih zemalja sveta (G7), nakon što je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da je pokrenuo "rat s predoumišljajem" protiv Ukrajine, saopštila je Bela kuća. Iz Bele kuće je navedeno da su lideri razgovarali o zajedničkom odgovoru na, kako se tvrdi, neisprovociran i neopravdan napad na Ukrajinu, prenosi Gardijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Srbin

24.02.2022 19:20

I šta je Bajden pogrešno rekao? Putin je priznao secesiju regiona suverene zemlje. U čemu se Donjeck i Lugansk razlikuju od Kosova? Putin je naredio ulazak ruskih trupa u Ukrajinu. Šta je to ako ne agresija? Druga je priča što su aršini u svetu dvostruki, pa za Kosovo idu jedni, a za Ukrajinu drugi standardi. Po meni nema razlike.