PUTIN NIJE ZABORAVIO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: NATO je bio agresivan, povredio je ljude koji ništa pogrešno nisu uradili

Autor:

Vesti

19.02.2022

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemački kancelar Olaf Šolc je, govoreći na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji o trenutnim odnosima s Rusijom i argumentima Moskve o dešavanjima u Ukrajini, naveo kako mu ruski predsednik Vladimir Putin stalno spominje bivšu Jugoslaviju.

PUTIN NIJE ZABORAVIO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: NATO je bio agresivan, povredio je ljude koji ništa pogrešno nisu uradili

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin poslao moćnu poruku svetu nakon susreta s Makronom

Šolc tvrdi da Rusija "nema nikakve potrebe da se boji za sopstvenu bezbednost" od NATO ili EU pretnje, jer "oni nisu pretnja". 

- Siguran sam da nismo pozvali Putina da radi ovo što radi. Da budem jasan, NATO nije agresivan, ne treba biti zabrinut, EU nije agresivna ne treba biti zabrinut. On tvrdi drugačije, ali na kraju s našeg gledišta to je uvek tako. Kada god mu ovo kažem, on uvek koristi argument konlifkta u bivšoj Jugoslaviji i kaže kako je NATO tamo bio agresivan i da je povredio ljude koji nisu uradili ništa pogrešno - rekao je Šolc u odgovoru na pitanje bivšeg američkog senatora Libermana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading