DVA PUTINOVA USLOVA ZA PREKID RATA: Moskva spremna za pregovore, Kijev da pristane na zahteve

Autor:

Svet

24.02.2022

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva je spremna da pregovara o uslovima predaje sa Kijevom, izjavio je u četvrtak popodne portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruski RT.

DVA PUTINOVA USLOVA ZA PREKID RATA: Moskva spremna za pregovore, Kijev da pristane na zahteve

Foto: Tanjug/AP

Putin poslao nikad jasniju poruku neprijatelju

Peskov tvrdi da je Putin „izrazio spremnost da se uključi u razgovore sa ukrajinskim kolegom“, ali sa akcentom na dobijanje garancije da će Ukrajina biti „neutralna“ i obećanje da neće držati oružje na svojoj teritoriji.

Prema rečima Peskova, ovi uslovi bi omogućili „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“ i eliminisali ono što Rusija trenutno tvrdi da predstavlja pretnju njenoj bezbednosti.

- Predsednik je uobličio svoju viziju šta očekujemo od Ukrajine kako bismo rešili probleme takozvane „crvene linije“. To je, dakle, neutralan status i odbijanje raspoređivanja naoružanja - ponovio je Peškov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina

On je takođe rekao da će Putin odrediti vreme za pregovore, napominjući da će se Rusija angažovati samo „ako je rukovodstvo Ukrajine spremno da o tome razgovara“.

- Operacija ima svoje ciljeve – oni se moraju ostvariti. Predsednik je rekao da su sve odluke donete i da će ciljevi biti postignuti - nastavio je Peskov, sugerišući da ako Kijev pristane da ispuni njihove zahteve, napad na Ukrajinu može biti zaustavljen, prenosi Telegram.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Dragan

24.02.2022 20:28

Tako to ide kada na vlast dodje marioneta, ovaj put nato marioneta. Zelenski a i svi koji šalju svoje vojnike protiv rusije gorku i paprenu čorbu če srkati. Ameri su gurnuli u ambis nato saveznike-ovo je kraj anglosaksonskog fašizma.

Odgovori 31 6
NIKOLAJ

26.02.2022 21:39

Na kraju PUTIN ce platiti cenu I to veliku .

Magistar

26.02.2022 21:41

ISTORIJA KAZE DA NIJEDAN OSVAJAC NIJE DOBRO PROSAO ! NECE NI SAD !