NA KOSOVU SE REGRUTUJU PLAĆENICI ZA DONBAS, RUSIJA SVE ZNA! Lavrov je upravo zagrmeo iz Kremlja: TO JE LEGLO KRIMINALA, TERORIZMA!

Autor:

Svet

18.02.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija proverava zabrinjavajuće informacije o plaćenicima sa Kosova.

NA KOSOVU SE REGRUTUJU PLAĆENICI ZA DONBAS, RUSIJA SVE ZNA! Lavrov je upravo zagrmeo iz Kremlja: TO JE LEGLO KRIMINALA, TERORIZMA!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov na konferenciji raskrinkao pakleni plan Zapada

Rusija pažljivo proverava informacije koje sugerišu da se plaćenici sa Kosova, kao i iz Albanije i Bosne i Hercegovine, regrutuju za raspoređivanje u Donbasu, saopštio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za RT, prenosi Sputnik.

- Nemački kancelar Olaf Šolc i svi ostali ljudi iz NATO-a kažu da je NATO odbrambeni savez. Ruski predsednik Vladimir Putin je na konferenciji za novinare posle pregovora podsetio Šolca na bombardovanje Jugoslavije 1999. godine. On je rekao da je NATO intervenisao da spreči genocid nad kosovskim Albancima. Kao, sve su uspešno uradili, a sada ovaj region cveta - podsetio je ministar.

On je napomenuo da je region "daleko od procvata".

- Kosovo i neki drugi delovi Zapadnog Balkana postaju leglo kriminala. Ima terorista, dilera droge. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u neprijateljstvima u sukobima koji se postepeno raspiruju, uključujući i SAD. Postoje informacije da plaćenici na Kosovu, regrutuju se i Albanija, Bosna i Hercegovina da bi se Rusija izbacila iz ravnoteže i poslala, između ostalog, u Donbas. To sada ponovo proveravamo - rekao je Lavrov.

Republika

Foto: twitter.com/Maurice Schleepen ‏

Vojnici u Donbasu

 

Ranije ovog meseca, obaveštajni podaci Donbasa izvestili su o prisustvu britanskih i poljskih plaćenika koji deluju u blizini linije fronta u istočnoj Ukrajini.

Lavrov se obrušio na zapadne zvaničnike koji su plasirali navodnu pretnju ruske invazije na Ukrajinu.

Očigledno, oni to rade iz čistog zadovoljstva da optužuju Moskvu, rekao je on za RT u ekskluzivnom intervjuu u petak.

- Siguran sam da su i povremeni posmatrači spoljne politike odavno sebi potvrdili da je sve to propaganda, lažne vesti, fikcija - rekao je Lavrov povodom optužbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
RADOSLAV

18.02.2022 12:02

PA NEKA REGROTUJU I TO STO VISE NA HILJADE ETO KAKO CEMO VRATITI NASE KOSOVO ! NAVALITE STO VISE MORE SVI !