RUSKA VOJSKA ZA NOVU GODINU UDARA NA UKRAJINU! Opasne najave visokog zvaničnika Ruske Federacije: Uživo na televiziji pozvao oružane snage u RAT!

Autor: Republika

Svet

29.12.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski poslanik Vladimir Žirinovski, poznat po provokativnim izjavama, izneo je dramatične najave u programu uživo i to u trenutku velikih napetosti na relaciji Moskva-Vašington.

RUSKA VOJSKA ZA NOVU GODINU UDARA NA UKRAJINU! Opasne najave visokog zvaničnika Ruske Federacije: Uživo na televiziji pozvao oružane snage u RAT!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Žirinovski poznat je po zapaljivim i kontroverznim izjavama

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije i poslanik Dume Vladimir Žirinovski (75) predložio je preko Prvog programa državne TV da u toku novogodišnje noći ruska vojska krene u rat protiv Ukrajine i Zapada.

Kontroverzni Žirinovski je, kako prenose Novosti, kazao da treba grunuti između četiri i pet sati ujutro kad su ljudi već pripiti.

- Da sam ja predsednik, dao bih takvu komandu vojsci - rekao je Žirinovski, pa nastavio: 

- Ne treba bombardovati sve, već samo odabrane ciljeve. Neke treba kazniti, a neke preplašiti - poručio je on. 

Mada većina građana Rusije odavno ne doživljava Žirinovskog ozbiljno, ovih dana on ipak gostuje na vodećim moskovskim državnim kanalima. Žirinovski veruje da ratnohuškačkom retorikom može da poboljša rejting koji mu stalno pada. Nedavno je predlagao da Rusija zauzme i pripoji sebi Ukrajinu i da tome SAD ne bi mogle da se suprotstave.

Predsednik Vladimir Putin i najviše rukovodstvo Rusije predloge Žirinovskog ne uzimaju za ozbiljno, već smatraju da problem Donbasa treba rešiti mirnim putem, pregovorima.

I sam Putin je više puta minulih dana ponavljao da Rusija ne namerava da napada Ukrajinu i naglašavao je da su optužbe Zapada na račun njegove zemlje puka izmišljotina do koje se došlo kako bi se njegova zemlja diskreditovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading