MORAO SAM DA RADIM KAO TAKSISTA DA BIH IMAO ZA HLEB! Šokantna Putinova ispovest, Zapad ponovo pobesneo: ON STVARA NOVI SSSR!

Autor: Republika

Svet

13.12.2021

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je dušu u najnovijem dokumentarnom filmu "Rusija: Nova istorija" kojim je zapanjio svet, ali i dodatno podgrejao spekulacije da zaista radi na obnavljanju Sovjetskog saveza.

MORAO SAM DA RADIM KAO TAKSISTA DA BIH IMAO ZA HLEB! Šokantna Putinova ispovest, Zapad ponovo pobesneo: ON STVARA NOVI SSSR!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin otvorio dušu o svojoj prošlosti i taksiranju

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji je poznat po tome da veoma retko govori o privatnom životu, šokirao je čitav svet kada je u ispovesti za dokumentarni film "Rusija: Nova istorija", otkrio da je devedesetih, nakon raspada SSSR, bio prinuđen da radi kao taksista kako bi preživeo zastrašujuću ekonomsku krizu. 

Prema njegovim rečima, slom Sovjetskog Saveza je predstavljao propast istorijske Rusije. 

- Bio je to raspad istorijske Rusije pod tadašnjim nazivom Sovjetski Savez - rekao je Putin, čije su izjave prenesene u nedelju na državnoj televiziji, a što je u trenutku zategnutih odnosa na relaciji Moskva-Vašington podstaklo dodatne spekulacije na Zapadu da šef Kremlja zaista planira obnavljanje nekadašnje moćne Federacije.

Podsetimo, već nedeljama je ruski predsednik na udaru kritičara iz SAD, ali i iz NATO, zbog navodnih njegovih namera da izvede invaziju na Ukrajinu, što Kremlj odlučno demantuje. 

- Ponekad sam morao da vozim taksi. Neugodno mi je da govorim o tome, ali nažalost i to se dogodilo - naglasio je Putin. 

On je u sovjetsko doba radio za KGB, a u ranijim izjavama o raspadu Sovjetskog Saveza, kojim se upravljalo iz Moskve, govorio kao o najvećoj geopolitičkoj katastrofi 20. veka. Takođe, njegove najnovije izjave upućuju na to da je on taj raspad doživeo kao korak unazad kada je po sredi moć Rusije.

Jedna od 15 sovjetskih republika bila je i Ukrajina.

Brojni mediji su nakon emitovanja dokumentarca brže bolje podsetili da je ruski predsednik ove godine na internet stranici Kremlja objavio članak od više od 5.000 reči u kom je pojasnio zašto smatra da su južni susedi Rusije sastavni deo njene istorije i kulture. Međutim, bilo kakve aluzije da to pokazuje da Rusija ima pretenzije ka svojim susedima, Kremlj odbacuje.

- Sve optužbe na račun Rusije su politički motivisane i predstavljaju previše pojednostavljenu verziju istorije - stoji u saopštenju Kremlja.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading