BRITANIJA DANAS KAO SRBIJA DEVEDESETIH - ZEMLJA OSTAJE BEZ GORIVA?! Na benzinskim pumpama kolaps, formiraju se kilometarski redovi, reagovala i policija!

Autor: Republika

Svet

25.09.2021

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava panika zavladala je u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što benzinske stanice masovno ostaju bez goriva iz krajnje neverovatnog razloga, koji je ipak izazvao nezapamćene probleme.

Foto: Tanjug/AP

Haotično stanje na benzinskim pumpama širom zemlje 

Dramatična situacija zavladala je u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je zemlja na korak od toga da postane nemoćna da benzinske stanice snabdeva gorivom, zbog čega je na hiljade zabrinutih građana pohrlilo na pumpe kako bi rezervoare napunili benzinom ili naftom pre nego što aparati za točenje "presuše". 

Tako su ovog vikenda iz moćne evropske države u svet poslate fotografije i snimci kakvi su se devedesetih godina prošlog veka mogli videti u našoj zemlji - kilometarske kolone vozila na prilazima benzinskim stanicama, pa i mnogobrojne čarke nervoznih vozača zbog čega je morala da reaguje i policija.

Kako prenose britanski mediji, na svim benzinskim pumpama je aktivna najmanje jedna patrola, koja ima zadatak da održava red među građanima koji su u panici uprkos saopštenjima vlade u Londonu da je situacija pod kontrolom i da će svi moći da sipaju gorivo kao i dosad, te da nema potrebe da se "stvaraju zalihe za crne dane".

 

To, međutim, nije smirilo mnogobrojne Britance budući da je u medijima objavljeno kako je u poslednjih nekoliko dana čak 20 kompanija koje poseduju benzinske stanice, propalo. Ukupno ih je u zemlji 1.200. Takođe, pojedine pumpe su zbog novonastale krize donele odluku o ograničenju količine goriva koje može da se sipa po automobilu, a koje ne sme da pređe 30 funti.

 

Inače, razlog za problem u snabdevanju gorivom je krajnje neverovatan, budući da je nastao nakon što Britanija ima problem s brojem vozača kamiona-cisterni za dostavljanje nafte i benzina.               

Zbog te situacije je britanski premijer Boris Džonson najavio hitne sastanke danas kasnije popodne sa resornim ministrima i čelnicima najvećih kompanija.   

- Pozivam ljude da nastave s normalnim načinom funkcionisanja i sa sipanjem goriva kao i dosad. Nema razloga za paniku - uveravao je britanski ministar saobraćaja Grant Šejps.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan Sušić

25.09.2021 15:12

Problemi sa radnom snagom se javljaju i kod razvijenih jer je deo onih koji su radili morao otići ili je našao bolji posao. Biće velikih promena u funkcionisanje običnog života, od promene zanimanja do nedostatka radnika.