RUSKA ŠAMARČINA HARADINAJU: Moskva saopštenjem pokazala svima ko je pravi ratni zločinac

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.01.2021

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Ovo je još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država. Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu - kaže se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

- Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Haradinaj je ranije izjavio da će založiti za raspisivanje referenduma o ujedinjenju sa Albanijom ako Kosovo u bliskoj budućnosti ne bude primljeno u Evropsku uniju i međunarodne organizacije, a Beograd ne prizna nezavisnost takozvanog Kosova, prenosi Tass.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading