JOŠ MALO I GOTOVO: Najavljen kraj prebrojavanja glasova! Evo gde je najneizvesnije

Autor: Republika

Svet

07.11.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prebrojavanje izbornih glasova u četiri ključne američke savezne držžave bližži se kraju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U Pensilvaniji se čeka na prebrojavanje još oko 50 hiljada glasova pristiglih poštom, navodi CNN.

Iz Džžoržidžje je stiglo saopštenje Džžo Sorensona, predstavnika okruga Gvinet, koji je najmnogoljudniji u toj državi i kojem pripada i grad Atlanta, u kojem najavljuje da će prebrojavanje glasova uskoro biti gotovo.

Sa 99 odsto prebrojanih glasova u Džžordžiji, Džžo Bajden ima minimalnu prednost.

Slično je i u Nevadi gde Bajden ima prednost od 1,8 odsto na 93 odsto prebrojanih glasova i u Arizoni u kojoj Bajden vodi sa jedan odsto glasova na 95 odsto već prebrojanih glasačkih listića.

Lider republikanaca u američkom Senatu, ugledni senator Mič Mekonel na svom Tviter nalogu je poručio da se svaki "legalni glas mora izbrojati."

RepublikaFoto: Media Centar/AP
Džo Bajden

Bajden: pobedićču sa 300 elektorskih glasova

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden obratio se javnosti iz Vilmingtona kasno uveče po istočnoameričkom vremenu, rekavši da je na putu da osvoji više od 300 izbornih glasova i da će pobediti sa "čistom većinom".

RepublikaFoto: AP/Julio Cortez
Donald Tramp

Tramp: Moja prednost čudom nestala

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp istakao je danas na Tviteru da je njegova velika prednost koji je imao tokom izborne noći u pojedinim saveznim državama "nekim čudom nestala" i izrazio nadu da će ponovo preuzeti vođstvo u ovim u kojima se još prebrojavaju glasovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading