Svet nije spreman za bankrot neviđenih razmera? U OVE 3 zemlje je najgore!

Autor: Mediji

Svet

07.08.2020

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija je donela ekonomske posledice kakve niko nije očekivao, a trenutno je daleko gore nego tokom Svetske krize 2009. godine

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svet se suočio sa krizom koju nikako nije mogao da predvidi, iako nas je Bil Gejts, još pre nekoliko godina, "upozoravao" na virus koji će pokoriti zdravstvene i ekonomske sisteme.

U Aziji od kraja 2019, a u većem delu sveta - od marta, vlade pokušavaju da doskoče problemu, ali i najboljima to teže polazi za rukom. Na primer, malo ko je očekivao da će SAD postati najveće žarište virusa korona, ali i da će tako loše reagovati na pandemiju.

Sada možemo da konstatujemo da se oko 55 miliona Amerikanaca prijavilo za novčanu pomoć na osnovu nezaposlenosti, pa tako ne čudi što Americi preti i najveći broj bankrota. Tačnije, procena je da će Sjedinjene Države upisati 57% bankrota do 2021. godine.

 

Najveći procenat stečajeva može se očekivati i u Brazilu (45%), Velikoj Britaniji (43%) i Španiji (41%). Kina ih prati u svemu tome, sa predviđenim stepenom bankrota od 20 odsto.

Broj kompanija koje su suočene sa stečajem porastao je za trećinu, prema studiji grupacije kreditnog osiguranja "Euler Hermes".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading