SPREMA SE POOŠTRAVANJE MERA: Švajcarska na ivici velikog porasta broja obolelih od korone

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.08.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Švajcarska bi trebalo da pooštri ograničenja za ponovno suzbijanje koronavirusa nakon nedavnog porasta broja slučajeva, kako bi se sprečile mnogo oštrije mere u budućnosti", izjavio je za borbu protiv koronavirusa novi šef zemlje Martin Akerman.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

U Švajcarskoj je nedavno opažen skok novih slučajeva kovid-19 na više od 200 dnevno, posle prosečnih 35 u junu.

Akerman, stručnjak za mikrobiologiju koji predvodi telo koje pruža naučne savete švajcarskoj vladi, rekao je da je zemlja na ivici velikog porasta infekcija i da ima malo manevarskog prostora, prenosi Rojters.

Akerman, koji je u subotu preuzeo funkciju šefa kriznog štaba, rekao je da podržava obavezno nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru. Maske za lice trenutno su obavezne samo u javnom prevozu i na političkim demonstracijama.

On je dodao i da bi javni skupovi trebalo ponovo da budu ograničeni na 100 osoba. U Švajcarskoj je trenutno dozvoljeno okupljanje do 1000 ljudi.

Švajcarska je ukinula delimično zatvaranje koje je uvedeno u martu, kada je naređeno da se zatvore prodavnice, barovi i restorani kako bi se sprečilo širenje virusa koji je zarazio 35.000 ljudi i ubio 1.707 u zemlji od 8,6 miliona ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading