Rast na berzama širom sveta

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.10.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Volstritu su akcije danas blago porasle, nakon pozitivnih poslovnih rezultata nekih od vodećih američkih kompanija. Industrijski indeks Dau DŽons je ojačao za 22 poena ili 0,1 odsto, a širi S&P 500 i tehnološki Nasdak za po 0,2 odsto, prenosi CNBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najnoviji izveštaji o zaradama kompanija bili su iznenađujuće dobri, iako je nekoliko velikih korporacija razočaralo svojim rezultatima, prenosi agencija AP. Akcije kompanije "Prokter&Gembl" porasle su za 4,0 odsto, a na pozitivnoj teritoriji su i deonice tehnoloških kompanija.

S druge strane, akcije finansijskih kompanija su među najvećim gubitnicima, a "skliznule" su i deonice Mekdonaldsa zbog slabijeg profita i prodaje. Evropske berze su, takođe, danas registrovale skok cena akcija, poguravši naviše indeks Euro Stoxx 50 za 0,08 procenata.

Londonski indeks FTSE 100 je ojačao za 0,90 odsto, nemački DAKS za 0,12 odsto, a francuski KAK 40 za 0,9 procenata, javlja njujorška agencija "Blumberg". U Aziji, japanski indeks Nikei je porastao za 0,25 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,23 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading