(VIDEO) NESTVARNO! Evo šta su ruski mornari radili u napetim trenucima bliskog susreta sa američkim brodom

Autor: Republika

Svet

09.06.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetom je odjeknula vest da su se zamalo sudarili ruski i američki ratni brod u Istočnom kineskom moru, a svaka strana je za incident krivila onu drugu.

RepublikaFoto: youtube.com/ U.S. Navy

Ruska pacifička flota saopštila je da je krstarica USS "Čenslorsvil" prošla samo 50 metara ispred razarača "Admirala Vinogradova" u jutarnjim satima. Ruski ratni brod bio je prisiljen da izvede "manevar za hitne slučajeve" kako bi izbegao američki brod.

Međutim Američke snage krive Ruse i navode da je za incident kriv njihov brod. Komandant američke flote Klejton Dos nazvao je Ruse "nepouzdanim i neprofesionalnim" i rekao da je njihov razarač "izveo opasan manevar protiv USS Čenslorsvila".

Da stvar bude još bizarnija, Amerikanci su objavili snimak na kom se jasno vidi šta su radili ruski mornari. Oni su se bezbrižno sunčali na krmi broda. Neki su bili potpuno goli... 

"Admiral Vinogradov" došao je na udaljenost između 15 i 30 metara od američkog ratnog broda u Filipinskom moru, kažu Amerikanci.

U saopštenju ruske Pacifičke flote se dodaje da je podnesena žalba komandi američke krstarice. - Mi smo protestovali komandi američkog broda na međunarodnoj talasnoj dužini i istakli da su takve akcije neprihvatljive.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.