SVET U STRAHU: Kim Džong Un napravio novu nuklearnu probu!

Autor: Tanjug

Svet

03.09.2017

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska agencija za zemljotrese saopštila je danas da je registrovala još jedan potres u Severnoj Koreji u blizini lokacije na nuklearno testiranje, magnitude 4,6 stepeni Rihterove skale posle prvobitne jačine 6,3 stepeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opet pravi haos: Kim Džong Un

U saopštenju na sajtu administracije kaže se da je drugi potres, dubine na nula kilometara, usledio samo osam minuta posle prvog koji je, kako se navodi "sumnjiva eksplozija", prenosi Rojters.

"Koreatajms" navodi da je Severna Koreja najavila da će u toku dana izdati "specijalno i važno" saopštenje.

Kineske vlasti navode u saopštenju na svom sajtu da je zemljotres koji se dogodio u jutarnjim časovima, potres je zabeležen na dubini od nula metara.

Koordinate dva zemljotresa su skoro identične, navode kineski stručnjaci.

Japanci sigurni da je nuklearni test

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono saopštio je novinarima da je vlada Japana sigurna da je Servena Koreja sprovela šesti nuklearni test.

- Ova vlada potvrđuje da je Severna Koreja sprovela šesti nuklearni test nakon analiziranja informacija iz meteorološke agencije i drugih informacija - rekao je Kono.

Premijer Japana, Šinzo Abe, rekao je da bi još jedan nuklearni test Severne Koreje bio neprihvatljiv i da bi morali strogo da protestuju.

Kako navodi agencija Rojters, Japanska meteorološka agencija saopštila je da je potres u Severnoj Koreji bio najmanje deset puta jači od prethodnih testova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading