Putin poručio Pompeu: Nadam se obnovi rusko-američkih odnosa

Autor: Tanjug

Svet

14.05.2019

23:13

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, tokom razgovora sa amerčkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Sočiju, da se nada da se razvijaju uslovi za obnovu rusko-američkih odnosa.

Tanjug/AP
Majk Pompeo i Vladimir Putin

Putin je podsetio da je pre nekoliko dana razgovarao telefonom sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i istakao da je stekao utisak da je Tramp posvećen obnovi rusko-američkih odnosa i kontakata, kao i zajedničkom rešavanju pitanja od obostranog interesa.

- Što se nas tiče, mi smo u više navrata rekli da bismo i mi voleli da u potpunosti obnovimo odnose. Nadam se da se uslovi koji su za to neophodni sada razvijaju - rekao je Putin. 


Ruski predsednik smatra da Moskva i Vašington mogu da održavaju dijalog o pitanju stabilnosti na energetskim tržištima. 

- Znamo da SAD postaju i već su postale najveći proizvođač nafte. U tom smislu, imamo mnogo toga da razgovaramo u smislu stabilnosti na globalnim energetskim tržištima - rekao je Putin.

Govoreći o izveštaju američkog specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, Putin je ocenio da je izveštaj objektivan i da je potvrdio da nije bilo dosluha između Rusije i aktuelne američke administracije. 

 

 

- Uprkos egzotičnosti rada komisije Malera, moramo mu odati priznanje. On je, generalno, sproveo nepristrasnu istragu i potvrdio je da nema nikakvih tragova niti bilo kakvog dosluha između Rusije i sadašnje administracije - rekao je Putin dodajući da je Rusija od početka odbacivale optužbe o mešanju u američke izbore kao krajnju besmislicu. 


Sastanak Putina, Pompea i šefa ruske diplomatija održava se u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika Bočarov Ručej u Sočiju. 

U razgovoru učestvuju i savetnik Kremlja Juri Ušakov i direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da bi sastanak mogao da traje od 30 minuta do tri sata. 

Komentari (0)

Loading