Putinov savetnik Juri Ušakov otvorio karte: Rusija stvara veliku Evroazijsku uniju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.04.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija će se zalagati za stvaranje velike Evroazije, koju bi činili Evropska unija i Evroazijski savez i različite kineske inicijative", izjavio je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

Juri Ušakov

- To je korisno i za nas, i smatramo da se treba zalagati za veliku Evroaziju koja uključuje EU i naš Evroazijski savez i različite kineske inicijative - rekao je Ušakov u intervjuu za televiziju "Rusija 1".

Kako je naveo pomoćnik predsednika, ruska strana se filozofski odnosi prema medijskim spekulacijama da je kineski "Jedan pojas - jedan put" neka vrsta kineske apsorpcije cele planete.

- Mi se filozofski odnosimo prema takvim mišljenjima, jer imamo neke želje i ideje koje smo izlagali i na forumu, koji predstavlja odličnu platformu za diskusije. "Integracija integracije" - sama parola je vrlo dobra, mi je podržavamo - dodao je Ušakov.

 

 

Prvi forum "Jedan pojas - jedan put" održan je u Pekingu u maju 2017. godine i na njemu je tada učestvovalo 29 šefova država i vlada.

Koncepcija "Jedan pojas - jedan put" je međunarodna inicijativa Kine o usavršavanju aktuelnih i stvaranju novih trgovinsko-saobraćajnih koridora koji povezuju više od 60 zemalja Centralne Azije, Evrope i Afrike.

To bi trebalo da doprinese razvoju trgovinskih odnosa Kine i drugih država.

Ideju o formiranju "Ekonomskog pojasa Put svile" izneo je kineski lider tokom nastupa u Astani u okviru državne posete Kazahstanu u septembru 2013. godine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading