(FOTO) SRAMNE PROSLAVE "OLUJE" ŠIROM HRVATSKE: U Glini prodavali PAVELIĆEVE knjige o USTAŠTVU!

Autor: Republika

Svet

06.08.2018

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U malom gradu Glina u Hrvatskoj proslavljena je godišnjica "Oluje", a celokupnu "svečanost" upotpunio je nastup, koga drugog nego Marka Perkovića Tompsona koji je poznat po tome što u svojim pesmama propagira ustaštvo i veliča ubijanje Srba. Ono što je skandalozan detalj sa te sramne manifestacije jeste i činjenica da su se prodavale knjige Ante Pavelića!

RepublikaFoto: Republika

Na fotografijama se jasno vidi da su u ponudi knjiga Ante Pavelića "Doživljaji - Kako sam osnovao Nezavisnu državu Hrvatsku", kao i knjiga koja nosi naziv "Ustaška vojnica".

Dobro je poznato da je Ante Pavelić bio jedan od osnivača i vođa nacističko ustaškog pokreta i ratni zločinac. Brutalan režim koji je predvodio Pavelić je bio odgovaran za genodicne progone Srba, Jereja i Roma koji su živeli na teritoriji NDH što je uključivalo masovna ubistva stotine hiljada Srba i desetine hiljada Jevreja i Roma, kao i za progone Hrvata antifašista. 

RepublikaFoto: Republika

A knjiga "Ustaška vojnica" govori o paravojnoj formaciji u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Ustaška vojnica je bila partijska vojska ustaškog pokreta, slično kao što je Vafen-SS bio za Nacističku partiju. Svoje korene ima u ustaškim logorima za obuku koje je Ante Pavelić stvorio u emigraciju u Italiji i Mađarskoj od 1933. do 1937. godine. Ustaška vojnica je bila odgovorna za neke od najtežih zločina počinjenih u Drugom svetskom ratu, uključujući vršenje ključne uloge u osnivanju i vođenju oko 20 kocentracionih logora u NDH!

Uzimajući u obzir sve poznate činjenice, jasno je koliko je skandalozno prodavati takve knjige na, takođe, sramnom obeležavanju "Oluje". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Zulo9

06.08.2018 07:00

Oni osim genocida koji su činili nad Srbima, ništa drugo ni nemaju. Imaju nekog "kralja" Trtimira još i to je cela hrvatska istorija.

Aleksa

06.08.2018 07:04

Neka gledaju u svoje dvorište

Ivona

06.08.2018 07:05

Sramno velicanje ustastva koje svet nevidi i ne reaguje.

sasa

06.08.2018 07:10

Ovo je sramota , Hrvati nikad nece prestati da nas mrze.