ZVIZDIĆ PROVOCIRA DODIKA: Ne sanjaj budan, Drina će zauvek ostati granica BiH i Srbije

Autor: Tanjug

Svet

31.05.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je upozorio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da prestane da "sanja budan" i svojim izjavama dovodi u pitanje opstanak i teritorijalnu celovitost BiH poručivši mu da će reka Drina zauvek ostati granica između BiH i Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Denis Zvizdić

- Svi osim Dodika i nekolicine zagriženih velikonacionalista znaju da Republika Srpska kao bosanskohercegovački entitet nikada neće biti spojena sa Srbijom u ''jednu državnu zajednicu'' i da će Drina kao lepa reka, ali na žalost i najveća masovna grobnica nedužno ubijenih Bošnjaka, zauvek ostati granica između suverene i celovite BiH i Srbije - navodi se u Zvizdićevoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH, prenosi Hina.

Zvizdić je, kako Hina navodi, zapravo reagovao na govor koji je Dodik u sredu održao u Beogradu, na Fakultetu političkih nauka, u kojem je "otvoreno izjavio da Republika Srpska i Srbija moraju da se ujedine u jednu državnu zajednicu".

- Ja mislim da mi ovog veka ili u narednoj deceniji treba da završimo kao Republika Srpska i Srbija ujedinjeni u jedanoj terirorijalnoj jedinici - kazao je Dodik, navodi Hina i dodaje da mu je Zvizdić odgovorio porukom da na to zaboravi jer promena granica na Balkanu više neće biti.

- Pozivam Dodika, ali i sve druge koji maštaju o promenama granica i novim podelama da prestanu da ''sanjaju budni'' i da shvate i prihvate realnost po kojoj je arhitektura zapadnog Balkana završena - izjavio je Zvizdić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading