IMATE KUKAVIČKI STAV: Teniser udario na ATP, zahteva oštrije sankcije za Ruse!

Autor:

Sport

22.03.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini i dalje besni, a svoj stav o svim dešavanjima, kao i sankcijama prema ruskim sportistima izneo je legendarni Ukrajinski teniser.

IMATE KUKAVIČKI STAV: Teniser udario na ATP, zahteva oštrije sankcije za Ruse!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Dolgopolov insistira na susprenziji ruskih tenisera koji javno ne osude aktuelna dešavanja na teritoriji Ukrajine, ali istovremeno kritikuje i ATP organizaciju zbog suviše mekog stava:

- Rekao sam im da tenis ima veoma kukavički stav danas. Njima nedostaje hrabrosti, ne žele da preuzmu odgovornost za posledice. Iskreno, nije dovoljno reći "Mi smo protiv rata" - istakao je Dolgopolov, a zatim nastavio:

- Ozbiljno brinuti o Rolan Garosu u današnje vreme je smešno. To nije važnije od hiljada života ljudi. Donose se odluke kojima nedostaje hrabrost. Rusiji mora biti zabranjeno sve što organizuje slobodni svet. NJihovi sportisti moraju da osude svoju Vladu, priznaju da se rade masovna ubistva. Ako zauzmu neutralan stav, to je kao da kažu: "Pustite me, ja živim svoj život, ne želim da budem uključen u to, samo želim da igram tenis. Izvinite, ali ta pozicija je neodrživa danas. Svaki Rus mora da plati cenu za ovo - zaključio je nekadašnji ukrajinski teniser.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (3)

Loading
vazno je

20.04.2022 13:32

decko je emotivan, razumljivo, ali i malo glup za svoje godine

Bumbar

04.05.2022 06:10

Da su tako kažnjavali Ameriku za svaki rat ne znam kada bi igrala? Inače osudjujem rat u Ukrajini!

ccc

19.05.2022 11:24

tebe je trebalo isključiti kada je ukrajina ubijala Ruse u Dombasu.