I DALJE ME JE SRAMOTA: Nemac se POKAJAO!

Autor:

Sport

10.03.2022

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Shvatio je i sam da je preterao!

I DALJE ME JE SRAMOTA: Nemac se POKAJAO!

Foto: Instagram.com/sophiatomalla/Tanjug/AP

Aleksandar Zverev šokirao je tenisku javnost kada je nakon dubl meča u Akapulku u besu udarao reketom po sudijskog stolici, a malo je falilo da povredi i samog sudiju. 

Usledila je diskvalifikacija sa turnira, a naknadno je i ATP odredio oštru kaznu. Nemac je kažnjen uslovnom suspenzijom u trajanju od 8 nedelja tokom narednih 12 meseci, kao i finansijskom kaznom u iznosu od 40.000 dolara.

- I dalje me je sramota. Nije mi nimalo prijatno kada se pojavim u svlačionici, osećaj nije nimalo lep. Ipak, svi mi pravimo greške. I ja sam ljudsko biće i garantujem vam da se nikada u životu neću više ponašati ovako. To je definitivno bio najgori trenutak u mom životu - izjavio je Zverev.

Nemac je otkrio šta sve radi kako bi izbegao ovakve incidente u budućnosti.

- Počeo sam i sa meditacijama. Postoje stresne situacije u svačijem životu kada se ovakve stvari dešavaju. Nisam prvi i sigurno neću biti ni poslednji koji radi nešto loše na terenu. Znam kakav sam i ovo se neće odraziti na mene. Prethodnog dana sam igrao do pet ujutro, istog dana kada sam morao da igram i dubl. Neko sam ko daje sve na terenu, verujem da bi se mnogo top igrača pojavilo na terenu u dublu i ako bi izgubili, ne bi im teško palo. Nikada ne bih fizički povredio bilo koga - kaže teniser iz Hamburga.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

Kazna suspenzije u trajanju od 8 nedelja biće aktivirana ako bude ponovo ispoljio nesportsko ponašanje, bilo fizičke bilo verbalne prirode, u periodu od danas do 22. februara 2023. godine.

- Ako to opet uradim, imaju pravo da me kazne, to je prosto. Ukoliko to opet uradim, to znači da nisam ništa naučio. Svako u životu zaslužuje drugu šansu, ali ako ponavljate greške, to znači da niste ništa naučili - zaključio je Zverev.

Zverev učestvuje na Mastersu u Indijan Velsu koji počinje danas i trajaće do 20. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading