Kanađanin na klupi Srbije

Autor:

Sport

01.04.2018

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hokejaška reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Reč je o Kanađaninu Dejvidu Urkuhartu, koji kao pomoćni trener poslednje četiri godine radi na Univerzitetu MekGil.

RepublikaFoto: hockeyserbia.com
Ilustracija: Foto

Urkuhart je tokom igračke karijere igrao je u Američkoj hokejaškoj ligi za Hartford i Hamilton, a u hokejšakoj Ligi istočne obale branio je boje Šarlota i Vilinga. Tri godine proveo je i u Italiji gde je osvojio šampionsku titulu 2014. godine.

- Izrazio bih veliko zadovoljstvo kao i zahvalnost svima koju su pomogli da Dejvid Urkuhart postane selektor naše reprezentacije i predvodi naš nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu u Holandiji. Najveće zasluge za to pripadaju sadašnjem selektoru reprezentacija do 18 i do 20 godina Fredu Perounu kao i bivšem dugogodišnjem kapiten reprezentacije Marku Kovačeviću, koji je bio Dejvidov saigrač na Univerzitetu MekGil. Takođe, na Urkuhartovu odluku da prihvati naš poziv uticao je i Danijel Džejkob, Kanađanin sa srpskim državljanstvom, inače pomoćni trener reprezentacije Kanade do 18 godina i glavni trener tima u najjačoj juniorskoj ligi sveta - kazao je Marko Milovanović predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije i dodao:

RepublikaFoto: hockeyserbia.com
Ilustracija: Foto

- Upravni odbor ovakav potez smatra dugoročnim, posebno iz aspekta razvoja hokeja u Srbiji. Sigurni smo da će Urkuhart svojim znanjem i energijom doprineti da se nivo igre na taktičkom planu poboljša.

Dejvid Urkuhart predvodiće srpski nacionalni tim na Svetskom prvenstvu Druge divizije, kome će od 23. do 29. aprila domaćin biti Holandija. Rivali Srbiji u borbi za plasman u A diviziju osim Holnđana biće još selekcije Australije, Islanda, Belgije i Kine.

Tokom pripremnog perioda selekcija novoporomovisanog Urkuharta odigraće dve prijateljske utakmice sa Hrvatskom, 12. aprila u Beogradu i 17. aprila u Zagrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading