Bolt zastupa uvođenje novina u atletici

Autor:

Sport

30.05.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši atletičar sa Jamajke, najbrži čovek na svetu, Jusein Bolt analizirao je situaciju uzrokovanu virusom korona i mogućnost za inovacije u njegovom voljenom sportu. Svetski rekorder na 100 i 200 metara u razgovoru za italijanski list „Gazeta delo sport“ kritikovao je svog prethodnika, legendu sprinta Karla Luisa koji je nedavno rekao da u atletici nije sve u redu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jusein Bolt

- Nikada neću postati bivši sportista koji se žali na sve u poređenju sa prošlošću. Sve discipline moraju da se razvijaju u skladu sa svojim vremenom i prilagođavaju se potrebama sportista, gledalaca i medija. Sportisti takođe moraju da se razvijaju u skladu sa vremenom u kom se takmiče - rekao je Bolt.

Po mišljenju Jamajčanina potreba za novim formatima koji će oživeti atletiku je neminovnost.  


 - Učestvovao sam u Australiji pre nekoliko godina i to je bio novi način da se naša disciplina proslavi kroz timske testove. Svi učesnici su rekli da je timski rad bio najzabavniji događaj u kom su učestvovali. Atletika je i dalje individualan sport, ali ideja o timskom takmičenju u okviru nje mora da se razvija.

Bolt je čuo glasine o njegovom povratku na stazu u Tokiju, na Olimpijskim igrama, pa je imao potrebu i da iste utiša:

 - Nikada nisam razmišljao o povratku 2020. godine, a nemam ni nameru da se takmičim 2021. Uživam u svojoj penziji.

„Munja“ je rekao i kakva je trenutna situaciju na Jamajci, zbog pandemije virusa korona:

 - U poređenju sa drugim zemljama, situacija je manje dramatična. Imamo 550 zaraženih i devet preminulih od virusa Kovid19. Kao i svakoj tako šteti i našoj ekonomiji jer turizma nema, škole su zatvorene, svi događaji otkazani. Preporučio bih ljudima sa Jamajke da se pridržavaju vladinih pravila, smernica i predloga.

Bolt je uveren da će se sportisti iz ove situacije vratiti jači, ali u 2021.

 - Mi ćemo mnogo trpeti. U atletici neće biti mnogo takmičenja jer neka vrlo važna su otkazane. Mnogi sportisti već razmišljaju o 2021. godini, da izađu iz ovog neoštećeni i onda da daju najbolje od sebe sledeće godine - optimista je najbrži čovek na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading