Blistava godina za kajakaše: Nagrađeni najbolji, oproštaj sestre Moldovan!

Autor:

Sport

27.12.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kajakaški Savez Srbije je sumirao 2018. godinu i dodelio nagrade najboljim sportistima koji su bili uspešni u svim uzrasnim kategorijama. Čak 24 medalje su osvojili kajakaši Srbije.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Najbolji kajakaši Srbije

Nagrade za najbolje su dobili Bojan Zdjelar i Željana Petrović u konkurenciji mladi sportisti, Milica Starović kao najbolja sportistkinja i  Marko Tomicević i Milenko Zorić kao najbolji dvosed.

- Sezona je bila uspešna, osvojili smo 24 medalje u svim uzrasnim kategorijama. Naši najmladji osvajaju brojne medalje i to nam je najbitnija stvar. Na svakom takmičenju smo kandidati za medalje. Iza nas je jos uspešno održano međunarodno takmičenje, Evropsko prvenstvo seniora, i za to smo dobili najviše ocene za organizaciju. Krajem marta ćemo biti domaćini kongresa Evropske kajakaške asocijacije u Beogradu. Savez ima odlicnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta kao i Olimpijskim komitetom. Želim vam svima pre svega zdravlje i srecu u narednoj godini- rekao je predsednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Velika očekivanja imaju iz Olimpijskog komiteta Srbije.

- Mi u Olimpijskom komitetu brinemo o olimpijcima i sportu i kao što smo videli, kajakaši su ostvarili velike rezultate i nadamo se da ce svi ispuniti norme za OI i da ce biti glavni kandidati za osvajanje medalja. Ol komitet ce pruziti punu podrsku kajakašima i svim sportistima koji žele da postignu vrhunske rezultate- rekao je Žarko Zečević iz Olimpijskog komiteta.

Olivera Moldovan se oprostila od profesionalne karijere.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Kajak u Srbiji dosta napreduje. Hvala mojoj sestri i Milici Starović koje su mi dosta pomogle u karijeri. Želim svima uspesnu narednu godinu. Kajak mi je pruzio neke nezaboravne momente u životu i biću uvek zahvalna na tome- rekla je Moldovan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading