Poznati svi učesnici SP u košarci!

Autor:

Sport

26.02.2019

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 15 meseci završene su kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, te su poznati svi učesnici tog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Teodosić i drugovi u Kini brane srebro

SP se održava od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kinu, a na njemu će učestvovati 32 reprezentacije, za razliku od prethodnih gde su se za tofej borila 24 nacionalna tima.

Domaćin je, kao i uvek, obezbedio direktan plasman, a ostali su morali da prođu kroz kvalifikacije. Evropa će imati najviše predstavnika, 12: vicešampion sveta Srbija, trećeplasirana sa prošlog turnira Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Poljska, Rusija, Španija, Turska i debitanti Crna Gora i Češka.

Američki kontintent imaće sedam predstavnika: branilac trofeja SAD, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Poljska, Rusija, Španija, Turska i debitanti Crna Gora i Češka.

 

 

Azija će imati sedam učesnika plus domaćin Kina: Australija, Iran, Japan, Jordan, Južna Koreja, Novi Zeland i Filipini.

Najmanje reprezentacije stiže iz Afrike, pet: Obala Slonovače, Nigerija, Angola, Senegal i Tunis.

Žreb za Mundobasket biće održan 16. marta u Šenženu, a uskoro ćemo znati i kako će izgledati šeširi. Zanimljivo je da se po prvi put od 1967. godine SP u košarci neće održati iste godine kad i fudbalski Mundjial.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading