Tri godine bez fudbala i 100.000 evra kazna za predsednika PAOK-a

Autor:

Sport

29.03.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik PAOK-a Ivan Savidis suspendovan je na tri godine od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Grčke zato što je prilikom prekida utakmice sa AEK-om ušetao na teren sa pištoljem za pojasom. On će morati i da plati 100.000 evra

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Savidis

Savidis je, revoltiran odlukom da se PAOK-u poništi gol, sa pištoljem iza pojasa i obezbeđenjem upao na teren da se obračuna sa sudijom Jorgosom Kominisom, pa sada neće moći da prisustvuje svim utakmicama u periodu od tri godine.

Takav potez ruskog biznismena, koga mediji u Grčkoj opisuju kao čoveka koji drži "pola Soluna" i bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rezultatirao je višenedeljnim prekidom grčkog prvenstva.

Zbog pomenutog skandala, izazvnog prekidom utakmice, PAOK je kažnjen sa minus tri boda, još dva za sledeću sezonu, tri utakmice bez prisustva publike i 63.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Savidis

Sankcionisan je i direktor kluba Luboš Mihel, takođe zbog upada na teren, sa 90 dana van fudbala i 15.000 evra.

Ujedno, meč u Solunu registrovan je službenim rezultatom 3:0 u korist AEK-a koji je sada na korak od titule šampiona jer ima čak sedam bodova više od drugoplasiranog Olimpijakosa i čak 11 više od PAOK-a.

Ovo je prvostepena odluka DK Superlige i svi će imati pravo žalbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading