PUTIN JE NOĆNA MORA! Udarac na predsednika Rusije: Darijo Srna nije birao reči!

Autor:

Sport

31.03.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darijo Srna se oglasio i izazvao buru.

PUTIN JE NOĆNA MORA! Udarac na predsednika Rusije: Darijo Srna nije birao reči!

Foto: Tanjug/AP

Bivši kapiten Šahtjora Darijo Srna oštro je kritikovao predsednika Rusije Vladimira Putina, zbog agresije na Ukrajinu.

Bivši hrvatski reprezentativac je poručio da Putin "ne zaslužuje vazduh i prostor na ovoj planeti", kao i da predstavlja "simbol svega što je loše".

Ne mogu da se upoređujem ​​sa ljudima iz Marijupolja ili Harkova. Oni proživljavaju noćnu moru, oni su pravi heroji i bojim se za njih. U ratu je ljudski život jeftin. Ali fudbal uvek preživi ratove. Ukrajina je trebala da igra u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, rat ne može da uništi - počeo je Srna, a potom je dodao:

Nemam poštovanja prema čoveku koji je naredio ovaj rat. Ne želim ni da izgovorim njegovo ime, ne zaslužuje ni prostor ni kiseonik. On se zalaže za sve loše na ovom svetu. Nije zaslužio da organizuje Svetsko prvenstvo u svojoj zemlji, a ponuda Rusije za organizovanje Eura 2028. godine mora da je neka šala. Neće dobiti nijedan glas. Niti jedna normalna država neće glasati za njih.

Republika

Foto: Danijel Kokanović

Odjeknulo - Srna se "obrušio" na Putina

Ponovo je pozvao ceo svet da stane na stranu Ukrajine i priznao da ta država ne može sama da dobije rat koji trenutno vodi. 

- Ti ljudi su nevini, oni su najbolji. Ponosan sam što sam tamo živeo 19 godina. Što god da se dogodi, biću uz Šahtjor do kraja. Mi smo jedna velika porodica i ponosan sam na klub, ponosan na svog predsednika. Ali ne možemo da budemo sami u ovoj situaciji. Ostatak sveta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat - zaključio je Darijo Srna.

Podsetimo da je ruska invazija na Ukrajinu počela 24. februara, a najnovija dešavanja možete pratiti u našem blogu UŽIVO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vule

01.04.2022 02:58

Toliko ste jadni i bedni. Pa kome treba misljenje iz tog miljea ljudi. cuj fudbaler nekoga komentarise.

Odgovori 10 4
Cuca

03.04.2022 16:48

Gde si bio Dario kad su Ameri rusili pola sveta?Nisi napadao a?Sad kad stize ruka pravde onda ti smeta,bolje se pokri po usima jer su i vama ruke krvave.Samo nemoj Hrvati da drze lekcije.