NIJE ON NIŠTA POSEBNO?! Saša Ilić ovim rečima PECNUO Murinja!

Autor:

Sport

30.12.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Čukaričkog Saša Ilić imao je zanimljivo iskustvo sa brojnim evropskim trenerima, a legendarni kapiten Partizana dao je zanimljivu opasku na račun Portugalca Žozea Murinja.

NIJE ON NIŠTA POSEBNO?! Saša Ilić ovim rečima PECNUO Murinja!

Foto: Starsport

Tokom fudbalske karijere, Ilić je sarađivao sa velikim trenerskim imenima, od svakog je naučio ponešto, a podvukao je da bi Čelsi nadigrao Čukarički bez obzira da li na klupi sedi "Gospodin Posebni" ili on lično.

Svi smo u mladosti igrali Fudbal menadžera, kupovali nabudžene igrače i leteli sa njima. Još u najranijim igračkim danima razmišljaš o taktici, postavci, kreiraš određene scenarije u glavi. Na igračkom putu uzmeš nešto od svakog trenera, ko god on bio. Imao sam sreću da sam dugo trajao i da su me trenirala velika imena. Uvek napomenem dva čoveka sa kojima sam proveo mnogo vremena, strateg koji je bio veoma bitan za moj razvoj i što sam postao igrač je Miša Radaković, dok sam najduže bio uz Ljubišu Timbakovića. To su dve osobe koje su me vodile od devete do 24 ili 25. godine. Veliki vremenski period. Od svih ostalih sa kojima sam potom radio sam nešto video. Shvatio sam da je pre svega bitna selekcija igrača. Možeš da budeš Žoze Murinjo ili Saša Ilić, sa Čelsijem ćeš dobiti Čukarički. Druga stvar je da od igrača koje imaš praviš grupe koje sarađuju i tek onda da stvaraš timski rezultat. Kompaktnost je veoma važna. Sedeo sam nedavno sa Grantom, velikim trenerom i velikim čovekom, kroz razgovor kada mi je objašnjavao neke fudbalske segmente shvatio sam koliko ova igra može da bude komplikovana, ali i jednostavna. Na početku karijere svi kupujemo milijardu knjiga, o Gvardioli, Klopu, ovome, onome... Kada otvoriš svaku od njih vidiš da je sve u njima slično, međutim rezultati nisu isti. Ono što je bitno je da napravimo grupu u svlačionici, kao i u stručnom štabu, da kreiramo atmosferu i uz pozitivan duh će doći dobri rezultati - poručio je Ilić za "Mozzartsport".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Podsetimo da je 44-godišnji Ilić pre dve godine okončao fudbalsku karijeru, sa trenerskim radom je počeo u mlađim kategorijama Fudbalskog saveza Srbije, a "Brđane" je preuzeo od aktuelnog trenera Radnika iz Surdulice Dušana Đorđevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading