CRVENA ZVEZDA U MANDATU DEJANA STANKOVIĆA NA ISTORIJSKOM NIVOU: Dekijeva IMPERIJA gazi sve pred sobom!

Autor: V.Z.

Sport

10.12.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli ruše rekorde plasmanom na UEFA listi i osvojenim bodovima u takmičenju po grupama i najavljuju se novi dometi! Dejan Stanković nije ugovorom vezan za Crvenu zvezdu, već emocijama, kako sam ističe, a plod ljubavi koja traje od omladinskih dana preko seniorskih krunisana je fantastičnim uspesima koje legenda domaćeg fudbala u protekle dve godine pravi na klupi beogradskog i srpskog velikana.

CRVENA ZVEZDA U MANDATU DEJANA STANKOVIĆA NA ISTORIJSKOM NIVOU: Dekijeva IMPERIJA gazi sve pred sobom!

Foto: Starsport

Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković

Gigantski iskorak napravila je četa koju predvodi Stanković u protekle dve godine, pa će sportskom sektoru u Ljutice Bogdana biti teško da ga zadrži pod naletima izdašnih ponuda koje uglavnom stižu sa Apeninskog poluostrva.

- Odradili smo veliki deo posla ostankom Stankovića. Njegov odlazak više nije tema i on će moći da se fokusira, ali i igrači. Veliku brigu smo skinuli s dnevnog reda. Imamo dve-tri pozicije gde želimo da se pojačamo. Pregovaramo s Arboledom - tvrdi Zvezdan Terzić, generalni direktor.

Crvena zvezda je još od 1991. ostvarila najveći domet u evrokupovima plasmanom u osminufinala Lige Evrope. Crveno-beli su u konkurenciji Brage, Mitjilanda i Ludogoreca zauzeli prvo mesto u F grupi i plasirali se u osminu finala.

Republika

Foto: Starsport

Strateg Zvezde Dejan Stanković

Dejan Stanković, u naletu emocija, proklizavao je igralištem podno portugalskog kamenoloma nakon remija u poslednjem kolu (1:1), kao novopečeni prvotimac nakon gola u večitom derbiju. To je strast, to je ljubav i odanost klubu i nije moglo da se odglumi. Bilo je i suza, zbog ponosa, razume se. Izvukao je Stanković maksimum iz svojih izabranika i bivšem šampionu Evrope vratio sjaj koji se, između ostalog, ogleda u dometu na UEFA rang-listi. Crveno-beli sada zauzimaju 35. poziciju, sa 44.000 bodova, isto toliko ima i Dinamo iz Kijeva, dok su ispred Zenit, sa 46.000, Ajntraht iza Frankfurta, sa 47.000, Slavija iz Praga, sa 49.000, i zagrebački Dinamo, sa 49.500.

Iza srpskog prvaka su ostali timovi, kao što su Olimpijakos, Valensija, Kopenhagen, Glazgov Rendžers, Braga, Klub Briž, Milan, Jang bojs... Istorijskom plasmanu kumovali su rezultati na gostovanjima. Dekijevi izabranici pokazali su petlju slavnom Milanu (1:1), Bragi (1:1), Gentu (0:1). Takođe, rekordan broj osvojenih bodova u takmičenju po grupama (11 bodova) ostaće u almanasima zapisan, kao istorijski poduhvat ove sjajne generacije. Ali to nije kraj. Iznad Marakane nazire se sunce, ono prolećno, a Stanković i njegovi izabranici najavljuju novo pomeranje granica u martu 2022.

Gobeljiću, dokle više kiksevi?

Gotovo niko u zvezdaškoj javnosti ne osporava ljubav i zalaganje Marka Gobeljića u crveno-belom dresu. Ipak, isti procenat navijača imao bi svašta da mu poruči da Aleksandar Kataji s bele tačke u 72. nije poništio njegovu glupost 20 minuta ranije, kada je igranjem rukom u Bragi skrivio jedanaesterac. Kažu da se na greškama uči, a bek crveno-belih očigledno to nije uradio pošto je i protiv Milana početkom godine takođe visoko podigrao ruku u šesnaestercu. I dobio crveni karton.

Dakle, Dejan Stanković imaće zadatak da poradi na fokusu Gobeljića, čiji učinak varira od sjaja do očaja. Od toga da anulira najboljeg protivničkog igrača do žutih minuta, kada ničim izazvan svom timu učini medveđu uslugu. Samo u tekućoj kalendarskoj godini na dušu mu se stavlja i nepotrebno isključenje protiv Mitjilanda u Beogradu u završnici meča.

POTENCIJALNI RIVALI U OSMINI FINALA LE

Iz Lige šampiona

Lajpcig (Nemačka), Porto (Portugal), Borusija Dortmund (Nemačka), Šerif (Moldavija), Barselona (Španija), Atalanta (Italija), Sevilja (Španija) i Zenit (Rusija)

Iz Lige Evrope

Rendžers (Škotska), Real Sosijedad (Španija), Napoli (Italija), Olimpijakos (Grčka), Lacio (Italija), Braga (Portugal), Betis (Španija) i Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading