VELIKA ČAST ZA ORLOVE: Srbija otvara stadion vredan 80 MILIONA EVRA!

Autor:

Sport

07.10.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove subote reprezentacija Srbije gostuje u Luksemburgu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvno. Ukoliko se izuzme prijateljski meč sa Katarom, domaća ekipa će u subotu protiv "Orlova" odigrati prvi zvaničan meč na novom stadionu

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/Ville de Luxembourg

Novi stadion Luksemburga

U pitanju je stadion koji nosi ime države i koji je pušten u promet 1. septembra.

Međutim, meč protiv Azrebejdžana, upravo tog dana, odigran je na starom stadionu "Žozi Bartel" na kom je i Srbija gostovala pre dve godine, dok su protiv Katara 7. septembra igrali prijateljski susret.

Stadion je građen četiri godine i ima ukupan kapacitet 9.385 mesta za fudbalske mečeve, dok za koncerte može da stane i 15.000. Takođe, na ovom stadionu se igra i ragbi, te je zbog toga podloga napravljena kombinacijom hibridne i prirodne trave.

Koštao je oko 80 miliona evra.

Vredi pomenuti da je samo ime stadiona izazvalo velike kontroverze, jer je tamošnja javnost smatrala da je izostalo originalnosti.

Inače, Orlove u subotu neće dočekati pun kapacitet stadiona s obzirom na to da je zbog epidemioloških mera u prodaju pušteno samo 2.000 ulaznica.

Kako izgleda novi stadion, pogledajte u priloženoj galeriji. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading