SRBIJA ISPRED SVIH: Put ka Mundijalu sve teži ali ove brojke daju nadu!

Autor:

Sport

09.09.2021

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u fudbalu otežala je sebi već dovoljno težak put ka Svetskom prvenstvu remijem 1:1 na gostovanju protiv Republike Irske. Upravo zbog tog rezultata su "orlovi" sada bliži plasmanu u baraž, odakle će samo tri od 12 selekcija obezbediti kartu za Katar. Međutim, ono što bi u tom slučaju veoma značilo srbije je to što je prednost domaćeg terena sasvim izvesna.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije i dalje imaju šansu za direktan plasman

Naime, Srbija ima dva boda manje od Portugala i ako žele da sa prvog mesta odu na Mundijal, moraće da pobede u sva tri preostala kvalifikaciona meča (Luksemburg, Azerbejdžan i Portugal).

Ukoliko četa Dragana Stojkovića u tome ne uspe, zauzeće drugo mesto u baražu, gde će se 12 selekcija na tri turnira sa po četiri ekipe boriti za preostala tri mesta za evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Ipak, kalkulacije navode da Srbija u ovom trenutku ima daleko najveće šanse da bude domaćin u polufinalu baraža! 

 

 

U ovom trenutku, Srbiji se daje 82.8% šansi da će u tom baražu biti domaćin u polufinalnom meču, prema specijalizovanom sajtu "We Global Football".

U baražu će se naći 10 drugoplasiranih i još dve najbolje selekcije iz Lige nacija koje ne idu direktno na Svetsko prvenstvo. 

Posle Srbije, najveće šanse imaju Poljaci, Švajcarci, Šveđani, Česi i Norvežani, a upravo ti timovi ne bi mogli da budu naši rivali u polufinalu baraža, ukoliko bi situacija ostala identična i na kraju novembarskih mečeva.

Razlog za ovako dobro pozicioniranje je i taj što je trenutno Srbija prva na tabeli najboljih drugoplasiranih ekipa, ispred Rusije, Švedske, Škotske, Poljske.  

Treba istaći da Srbija još uvek ima šanse za direktan odlazak na Mundijal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading