TRESLE SE MREŽE ŠIROM EVROPE: Italijani slavili PETARDOM - Španci lako sa tzv. Kosovom!

Autor:

Sport

08.09.2021

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove srede nastavljene su kvalifikacije za prvenstvo sveta u fudbalu. Odigrano je 12 mečeva na kojima nije bilo prevelikih iznenađenja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rasplet u kvalifikacionim grupama

Prava goleada odigrala se na meču Italije i Litvanije u kojem su Azuri ubedljivo zatvorili septembarski kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Kataru rezultatom - 5:0 (4:0)

Mrežu rivala dva puta je tresao Ken ali i Raspadori dok je konačan rezultat postavio Di Lorenco u 54. minutu.  

Što se tiče meča u grupi B Španija je izašla u poprilično snažnom postavom na susret sa tzv. Kosovom i pobedili su sa 2:0 pogocima Pabla Fornalsa i Ferana Toresa.

Imali su domaćini svoje šanse, ali nisu ih iskoristili i za to su kažnjeni.

U ovoj grupi praktično da nema dileme, te će Švedska koja si ove večeri zakomplikovala život izgubivši od Grčke, pa će dve selekcije voditi borbu za drugo mesto.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Desetkovana selekcija Belgija je na neutralnom terenu savladala reprezentaciju Belorusije minimalnim rezutatom. Jedini pogodak postigao je Paet u 33. minutu. 

U grupi E je bitka za baraž znatno komplikovanija, a mogla je biti povoljnija po Vels da su "ostrvljani" dobili slabašnu Estoniju na svom terenu i na taj način čestitali rođendan pokojnom, legendarnom Geriju Spidu. Nisu uspeli, bilo je 0:0, pa su tako ostali sa sedam bodova, koliko ima i Češka.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Što se tiče raspleta ostalih grupa, Poljska i Engleska remizirale rezultatom 1:1.

Napadač Totenhema je u 72. minutu sa 25 metara raspalio loptu i pogodio prvi ugao za veliku pobedu - 0:1. Međutim...u nadoknadi vremena usledio je šok za Engleze, Levandovski je centrirao sa leve strane, a Šimanski bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1:1. 

Englezi sada ostaju prvi, ali sa 16 bodova, dok je Albanija rezultatom 5:0 savladala selkciju San Marina i sada ima 12, dok su poljaci trećeplasirani Poljaci sa 11, a Mađari sa 10.

Što se tiče Nemaca, oni su bez mnogo problema pobedili Island rezultatom 4:0, a strelci su bili Gnabri, Ridiger, Sane i Timo Verner. 

Makedonci i Rumuni su odigrali bez golova, pa su tako Jermeni ostali drugi sa 11 bodova. Nemci su prvi sa 15, Rumuni imaju 10, a Makedonci 9.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading