KEŽMAN POVEZAN SA KLETVOM: Samo jedan čovek može da je SKINE!

Autor: Republika

Sport

18.08.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski tabloid "San" objavio je tekst u kome se spominje "kletva" broja devet u Čelsiju, koji je svojevremeno nosio i Mateja Kežman.

Republika

Foto: Starsport

Mateja Kežman

Transfer Mateje Kežmana iz PSV-a u Čelsi bio prava bomba, ali ga na "Stamford bridžu" ne pamte po dobrom. Bivši srpski reprezentativac nije opravdao očekivanja, šta više njegov dolazak se smatra jednim od najvećih promašaja u istoriji kluba. 

"San" se u jeku euforije izazvane povratkom Romela Lukakua u redove aktuelnog šampiona Evrope i njegovom odlukom da nosi devetku naveo brojne igrače koji su razočarali noseći taj dres.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Romelu Lukaku

U odabranoj ekipi onih koji su, gledajući po naslovu, "bacili kletvu" Čelsijeve devetke našao se i Kežman.

- U godini kada je osvojena prva titula Premijer lige u istoriji kluba, sigurno se nije došlo do nje zbog sršpskog napadača. Istini za volju, Kežman je imao veliki pritisak da nasledi Džimija Flojda Haselbenka, dolaskom iz PSV-a, ali posle lomljenja odbrana u Holandiji, to nije mogao da ponovi i na našim obalama - piše u pasusu posvećenom Kežmanu, koji je za 41 utakmicu postigao sedam golova. Posle godinu dana je poslat u Atletiko Madrid.

Sem Srbina su navedeni i Radamel Falkao, Gonzalo Iguain, Alvaro Morata, Kris Saton, Fernando Tores, Kalid Bularuz, Stiv Sidvel iFranko di Santo.

Lukakuov povratak ima poseban kontekst, jer je kao vrlo mlad došao iz Anderlehta i nije se snašao. Nekoliko godina kasnije je postao jedan od najboljih napadača u Evropi, spreman da pokaže "plavcima" koliko zaista vredi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading