Dve godine od najboljeg poteza Jirgena Klopa: Van Dajk potpisao za Liverpul na današnji dan!

Autor:

Sport

27.12.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre dve godine, Liverpul je dogovorio u tom trenutku najskuplji transfer među defanzivcima u istoriji fudbala jer je crveni dres kluba sa Enfild rouda obukao Virdžil van Dajk. 28-godišnjak je stigao iz Sautemptona u transferu vrednom 75.000.000 funti i sve do ovog leta je to bio najveći novac koji je dat za nekog defanzivca u fudbalu. Ovog leta njegovu cenu premašio je Hari Megvajer dolaskom u Mančester junajted iz Lester sitija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Virdžil van Dajk

Holandski štoper je do sada u dresu aktuelnog prvaka Evrope igrao na  devedeset i devet utakmica u svim takmičenjima, a u listu strelaca upisao se deset puta. 

Brzo je postao jedan od lidera ekipe, a od prethodne sezone postao je zamenik kapitena, a kolika je bila njegova dominacija prethodne sezone, govori i podatak da ga niko nije prediblao u bilo kom takmičenju!

Najveći uspeh u dresu crvenih ostvario je ove godine kada je bio jedan od najboljih u pohodu na osvojenu titulu prvaka Evrope, dok su u ovoj novoj sezoni, on i njegovi saigrači prigrabili pehare u Superkupu Evrope i Klupskom prvenstvu sveta.

Stameni defanzivac je ove godine proglašen za evropskog igrača godine, dok je u glasanju za Zlatnu loptu bio drugi iza kapitena Barselone, Lionela Mesija.

Za nacionalnu selekciju čiji je kapiten, odigrao je trideset i tri meča uz četiri pogotka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sigurno da bi kruna njegove dosadašnje karijere bio trofej Premijer lige, a trenutno njegov Liverpul ima trinaest bodova od drugoplasiranog Lester sitija uz utakmicu manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading