Liverpul je svetski šampion: Flamengo pao posle produžetaka, Firmino doneo "Redsima" trofej!

Autor:

Sport

21.12.2019

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula su šampioni sveta! Izabranici Jirgena Klopa su u finalu Svetskog prvenstva za klubove savladali ekipu Flamenga posle produžetaka rezultatom 1:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj iz finala SP za klubove

Ravnopravna borba viđena je u prvih 45 minuta. Nakon početnog pritiska Liverula, Flamengo je zaigrao hrabrije i dobro se držao u prvom periodu igre u kome nije viđeno mnogo prilika, osim one u prvom minutu kada je preko prečke šutirao Firmino.

U nastavku se zaigralo ofanzivnije, najbolja prilika na meču viđena je u 47. minutu kada je Firmino pogodio stativu.

"Redsi" su u nastavku napadali svim snagama, ali nisu mogli do gola.

Ludnica je nastupila u drugom minutu nadoknade. Rafinja je sa leđa oborio Manea sudija je pokazao na belu tačku, ali morao je da konsultuje VAR. Sudija je nakonpregledanja snimka dosudio samo slobodan udarac sa linije šesnaest metara za Liverpul. Odluka je morala da padne u produžecima.

Liverpul je prvi uspeo da zatrese mrežu i to u 99. minutu. Mane je sjajno istrčao kontru, asistirao Firminu, koji je sjajno zalomio štopera i golmana Flamenga i onda rutinski zatresao mrežu, što je bilo dovoljno za titulu svetskog šampiona!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading