Tumbaković je šef, Luka mora da ga sluša!

Autor:

Sport

15.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović (21) jeste zvezda, igra u Real Madridu i budućnost je Srbije, ali mora da bude svestan da je Ljubiša Tumbaković šef i da je njegova poslednja oko toga ko će da igra, a ko da bude na klupi. Ne sme da bude uvređen ili da se ljuti što je igrao tri minuta protiv Portugala - tim rečima je legenda Crvene zvezde Dule Savić (64) počeo razgovor za Srpski telegraf o slučaju "Jović".

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović

Bomba koju je lansirao španski As i koja glasi da je momak iz Bijeljine uvređen, a ne povređen napustio "orlove" pred meč s Luksemburgom i dalje je goruća tema u srpskom fudbalu. Na dan meča s Litvancima Luka se oglasio putem Instagrama i čini se da je još jednom sebi zabio autogol statusom:

- Ne mogu sad. Objasniće ti vreme. 

Istina, niko ne može da tvrdi da se to odnosi na selektora Tumbakovića, koji je poručio da mu se mladi as nije obratio u lice, već da je poslao SMS pre nego što je napustio nacionalni tim prošlog septembra. Ali ne radi se to tako...

Sa tim se slaže i nekadašnji golgeter Crvene zvezde koji smatra da je pritisak ključni razlog što Jović tako reaguje.

- Sve su to dečje boginje, što bi rekao Miljan Miljanić. Mladi igrači moraju da ih odleže. Luki ne ide u prilog to što radi, ne ide ni reprezentaciji. Veliki talenti, veliki igrači imaju poseban kredibilitet, to bi trebalo paziti i sačuvati. Jer Jović jeste veliki talenat, samo ga ubija pritisak koji sa sobom nosi dres Reala i to se preliva na reprezentaciju - objašnjava Dule Savić.

Na konkretno pitanje na šta tačno misli kada kaže da se problem iz Reala reflektuje na nacionalni tim Savić odgovara:

- Vidite, nije lako sačuvati hladnu glavu kada imate 21 godinu i igrate za Real, a dva meseca niste dali gol. Onda dođete u reprezentaciju i očekujete da igrate, a završite na klupi. Dečku se sve nakupilo i eksplodirao je. Nije ni Tumbi lako. On ima napadača iz Reala i ima Mitrovića, koji ruši rekorde i stalno daje golove, zato je u prednosti. Da igramo u sistemu 4-4-2 bilo bi mu lakše. Ovako, svi moraju da ostave sujetu po strani jer je nacionalni interes iznad svih nas. Ali Tumbakovićeva izjava povodom slučaja "Jović" je skroz na mestu. Postupio je pedagoški jer mora da sačuva autoritet, autoritet reprezentacije, a i Luku, koji je budućnost Srbije - jasan je Savić.

RepublikaFoto: Starsport

Savić: Davaće golove za Srbiju narednih 15 godina

Dule Savić na kraju nema dilemu da će osporavani napadač Reala uskoro blesnuti.

- Samo mora da bude strpljiv, kao što je to bio slučaj kada je došao u Benfiku. Ni tamo nije davao golove, pa je u Ajntrahtu pokidao. Čim probije led u Realu, počeće da daje golove i u dresu Srbije. Strašan je igrač, ima da igra još 15 godina fudbal i ne smemo da ga izgubimo - završio je razgovor Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading